Magyarország két keréken! - infografika


Közlekdési infografika

Project Leírás

Nehezítettük a biciklis infografika feladatát. Megnöveltem az adatok mennyiségét, hogy ki kelljen válogatni a saját mondanivalótokat belőle. Ádám az átlagnál egy kicsit kevesebb grafikát használt, viszont azt nem ingyenes letölthető elemekből építette fel, hanem nekiállt Illustrator-ban dolgozni, ami nem kis teljesítmény.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni annak a jelentőségét, hogy infografika műfajban az egyik legfontosabb szempont az egyszerűség. Arra kell törekedni, hogy valamilyen logikai vagy időrendi információáramlást kövessen az infografika. Figyeljétek meg, hogy Ádám milyen szépen felépítette a mondanivaló logikáját. Mi a helyzet a nagyvilágban, mi a helyzet itthon, és milyen okok vannak mögötte.

Ügyelt a betűkészletre, egy nagyon jól olvasható, a szemünknek ismerős fontot használt, semmilyen idegen, erősen stilizált betűtípust nem engedett a kiadványra. Gyakorlatilag az alapszíneket használja, azoknak egy szép harmonikus, egymást támogató palettájával dolgozik. A stilizált

Ebben a műfajban nem bravúros grafikákra van szükség, hanem a gyors feldolgozást segítő látványra. Ádám is a legjellemzőbb formákkal kommunikál, minden sallangtól mentesen, egyszerűsítve ábrázol.

A tagolás kiváló, a nagy negatív terek miatt szinte lélegzik az infografika, minden adatnak megfelelő tér jut, ami óriási szerepet játszik a gyors értelmezésben. Nagyon szép az infografika háttérkidolgozása, Ádám minden részletet alaposan átgondolt. Jó ritmusú, nagyszerűen struktúrált az alkotás. Gratulálunk hozzá.

Biciklis közlekedési infografika -Webdesign Workshop- hallgatói munkák