Manilia édességbolt címoldal terv


Modern cukrászda weboldalának címoldali terve

Project Leírás

Sokféle szempont szerint elemezhetünk egy weboldaltervet. Vintage stílus esetében értelemszerűen az az egyik legfontosabb elemzési szempont, hogy az adott műfaji követelményeknek mennyire tudott a hallgató vizuális kifejezőeszközökkel megfelelni. Ebben a tekintetben nem találtunk javítanivalót Betti munkáján, fogadjátok szeretettel a Manilia cukrászda honlaptervét.

Kiválóan gazdálkodik a vintage stílusú hozzávalókkal Betti ezen a címlapterven.

Minden alkotóelem egyensúlyban marad, és sikerült egységes vizuális látványvilágot teremtenie, miközben sokoldalú a tartalmi blokkok kialakítása is.

Kedveljük a karakteres fonttípust, ami kellemes és kifinomult, visszafogottan játékos, és ebben a környezetben kifejezetten jól működik. Egy ettől kacskaringósabb, erőteljesebb kézírásos font talán túlterhelte volna az összképet.

Jók lettek a paszetelles, kicsit vízfestékhatású hátterek, a szabálytalan, tépett hatású szélek pedig plasztikussá teszik az elválasztásokat.

Azt az elgondolást is szeretjük, hogy kis részletekben elengedte a színeket Betti, és emiatt nem kelt tarka benyomást a képanyag, nem szórja nagyon a figyelmet.

Ritmusos a tartalom blokkok váltakozása, kifejezetten jó lett a szélességekkel való játék. A nagy, teljes szélességű, színes hátteres részeket olyan tartalmi blokkok váltják, ahol a margószélesség keskenyebb és a kisebb képek egy mintázatot alkotnak.

A látványt csak néhány ponton finomhangolnánk. Kipróbálnánk például, hogy elhagyjuk a kis muffinos grafikákat, illetve megnéznénk a legalsó két szabálytalan szélű blokkot teljesen összecsúsztatva. A hírlevél feliratkozás gomb esetében nem ismételnénk a hullámos körvonalat, itt jobban hangsúlyoznánk azt, hogy egy kattinatható gombról van szó.

A szövegelrendezésre adtunk még instrukciókat, a sortávot, a zárásokat és tördelést illetően.

Azonban csak azt tudjuk ismételni, hogy vintage műfajban ez egy nagyon jól összerakott weboldalterv, gratulálunk hozzá.

Modern cukrászda honlapterve -Photoshop modul- hallgatói munkák
Modern cukrászda honlapterve -Photoshop modul- hallgatói munkák