Matekkaland UX módra


Matematika fejlesztő portál címoldal tervezése

Project Leírás

Az UX modul egyik első feladatában a hallgatók megkísérlik ugyanazon a felületen kiszolgálni a szülőket és a gyerekeket egy matematika fejlesztő portál címoldalán. Mutatunk egy nagyon jó megoldást arra, hogy lehet a kétféle célközönséget megszólítani egy oldalon.

Ha megpillantjuk ezeket a színes gombaházikókat rögtön tudjuk, hogy gyerekekről szól és zseniális ötlet a kép középpontjában elhelyezett útjelző táblán kiemelni, hogy a felnőtteknek írt tartalom elkülönül. A felhasználó élmény szempontból rendkívül fontos az egyértelmű jelzések kihelyezése, és Kriszta nagyon leleményesen integrálta a látványba a tovább kattintási lehetőséget.

A két különböző korosztálynak szóló információ két, egymástól jól elhatárolt blokkba csoportosul, egymástól távol. Rögtön a főcím alatt pirossal színt használva, a kulcsszavakat kiemelve, három rövidebb mondatban beszél a gyerekekhez. A fő motivációt emeli ki a kommunikációjában, a lényeg a kalandon, a pontgyűjtésen van.

Az alsó blokkban a szülőket tájékoztatja. Figyeljétek meg, hogy a hívószavak milyen rövid és lényegre törő mondatokban fogalmazódnak meg. A figyelemfelkeltő sárga szín használata ismét telitalálat.

Remek névválasztás, meseszerű környezet, játékos grafikák, kiváló figyelemirányítás, kulcsingerekre épülő szövegírás. Gratulálunk a munkához.

Matematika fejlesztő portál címoldal tervezése - UX Felhasználói Élmény modul- hallgatói munkák