Mi jut eszedbe a zsiráfról?


Plakát készítése-Photoshop alapozó modul-Rétegstílusok gyakorlás

Project Leírás

Nagyon szellemes megoldások érkeznek arra a Photoshop házi feladatara, amikor annyit kérünk, hogy a hallgatók készítsenek egy plakátot, amin egy háttér, egy szó és egyetlen grafikus vagy fotós elem lehet.

A Photoshop rétegstílusokat gyakoroljuk ebben a feladatban és külön díjazzuk, amikor újabb és újabb ötletekkel állnak elő a hallgatók. Zsófi is nagyon kreatívan oldotta meg a feladatot, és képes volt többletjelentéssel is felruházni a képet.

Ha nem szerepelne a zsiráf szó a plakáton, akkor is azonnal ez az állat jutna az eszünkbe, holott csak egy kinagyított részletet látunk belőle. A szép foltos mintázat és szőr anyagszerűsége ebben a nagyításban akár egy szőnyeg is lehetne, azonban az Afrika térkép rétegmaszkolásával máris továbblendíti a fantáziát.

Ne feledjük, hogy csak egyetlen egy fotós elem volt felhasználható a feladatban, és Zsófi egy egész kontinenst varázsolt a képre. A zsiráf foltjaiból a szavannák jellegzetes talajára is asszociálunk, az állat domborulatai miatt pedig egy plasztikus domborazti térkép is eszünkbe jut.

Plakát készítése-Photoshop alapozó modul- hallgatói munkák