Mia Fantasia cukrászda weboldal


Modern cukrászda weboldalának címoldali terve

Project Leírás

Mutatunk cukrászda témában egy bolondos lufi-fújós nyitókép tervet. Enikővel több lépcsőben alakítottuk az alkotóelemeket.

Először azt kértük, hogy emeljük ki a lányt, és ne tompítsuk le a színeit. A képek hangulatával és az elrendezésükkel sem voltunk elsőre elégedettek. Azonban nagyon szerettük az alapötletet, és a rendhagyó elgondolásokat.

Az élénkítés nemcsak a lánynak tett jót, a logó is sokkal kiemelkedőbbé vált. Enikő lecserélte a cukrászsütemények fotóit, ezekkel sokkal jobban érvényesül a játékosság. Azonban az egymásra csúsztatott hatás már sok lett volna, ezért maradtunk a szabályos grides elrendezésnél.

A második és harmadik változat karakteresebb fontokat használ, ami kifejezetten jót tett a látványnak. Nagyon szeretjük az elképzelt cukrászda nevét és az újonnan hozzátársított betűtípus vidámságát.

Az egész designt a bal oldalra rendezett menüsor határoz meg, és ehhez igazítottuk a többi alkotóelemet. Kísérleteztünk azzal is, hogy középre zártuk a menüpontokat. A betűtípus is változott, a mérete is nagyobb lett.

Megjelentek a social média ikonok, és ugye mennyit tud változtatni ez az apróság az összhatáson?

A harmadik változatban lekerült a függőlegesen szedett szlogen, amit kipróbáltunk az előző terven. A hírlevél feliratkozásnak sem volt igazán helye a menü alatt, Enikő ezt is eltávolította. A tortakóstoló időpontfoglalását viszont sokkal ötletesebben oldotta meg.

Ez a munka is szép példája annak, hogy hányféle változaton megy keresztül egy címoldali terv. A webdesign kialakítása egy folyamat, ahol a tervezés, visszajelzés, módosítás ciklusai ismétlődnek, és minden fázisban javítások történnek egészen a folyamat végéig.

Stílusrétegek gyakorlása Photoshop-ban - hallgatói munkák
Stílusrétegek gyakorlása Photoshop-ban - hallgatói munkák
Stílusrétegek gyakorlása Photoshop-ban - hallgatói munkák