Mit üzen az illusztráció?


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Néha érdekes dolog történik, amikor a motivációs posztereken dolgozik az ember. Az idézetek elkezdenek egymásra hatni, és ritkán ugyan, de előfordul, hogy a teljes csomag hasonló stílusúvá válik.
Az illusztráció célja, hogy segítsen a mondanivaló átadásában és hozzátegyen a szöveghez. Előfordulhat, hogy az illusztrátor belső hangja is megszólal alkotás közben és saját gondolatait, érzéseit éppúgy meghalljuk, mint a szöveg mondanivalóját.
Van, hogy az alkotó belső hangja (értékrendje, attitűdje) olyan erős, hogy átüt minden alkotáson és ismétlődő képi elemek jönnek létre akkor is, ha különböző szövegeket illusztrál.

Ezt az érdekes jelenséget tapasztaltuk Fruzsina motivációs poszterein. A három elérő idézethez készült poszter noha első ránézésre egyedi, azonban szimbolikájuk hasonló. Mindegyik képen a kiszolgáltatott emberalakot egy vékony kötél tartja, köti össze az élettel, a világgal.

Az alkotó saját szűrőjén áthaladó szövegértelmezés egy egységes képi sorozatban nyilvánult meg. A verbális üzenetetek bár más-más gondolatot közvetítenek, Fruzsina kibontotta és egy képi láncra fűzte fel őket, tágabb és összefüggő értelmezés adva nekik.

Motivációs poszter készítése Webdesign Workshop - hallgatói munkák
Motivációs poszter készítése Webdesign Workshop - hallgatói munkák
Motivációs poszter készítése Webdesign Workshop - hallgatói munkák