Mitől lesz modern egy honlap?


Modern belsőépítészeti címoldalterv

Project Leírás

Ádám felteszi azt a kérdést egy fiktív blogbejegyzés címében, hogy mitől lesz modern egy ház. Aki webdesign-nal foglalkozik, annak nem csupán felsorolnia kell tudni a modern design elemeit, hanem meg is kell valósítania. Ez Ádámnak tökéletesen sikerült.

Számos fontos elem különbözteti meg a szép, letisztult modern weboldalakat a régebbi stílustól. A modernizmus (nem keverendő össze a minimalizmussal) a kevesebb több elvét alkalmazza, törekszik a légies kialakításra, az egyszerűségre. Nincsenek felesleges dekorációk, a lehető legtisztábban kommunikálnak. Ádám tökéletesen hozza ezeket az alapelveket az építőművész honlaptervén.

A modern webdesign szűkített színpalettákkal szokott dolgozni, két vezető színnél többet nemigen enged meg magának. Ugyanakkor a választott színek nagyon hatásosak, Ádám is egy rendkívül erős párost választott a belsőépítészeti stúdió honlapjára.

A fekete alapon nagyon jól működik a sárga, markáns és szép kontrasztot alkotnak együtt. A nagyon szabályos rácsos elrendezéshez is jól passzol a fekete háttér. A luxust és a minőséget sugározza. A színek konzekvens, egységes használata szintén egy olyan követelmény, amely az egész arculaton érvényesíteni kell.

A modern honlapokkal szembeni nagy elvárás a navigációs rendszer kristálytisztasága, a tartalom gyors elérése, az információk azonnali átláthatósága. Ez a honlapterv minden ilyen igényre gondol: magától értetődő a használata, a blokkok struktúrája, a tartalomszervezés fegyelmezett és kiváló.

Külön szeretnénk megdicsérni a tipográfiát. Bár alapvetően nem egy szokatlan, vagy egyedi betű, mégis tökéletesen simul az általános megjelenéshez. Egyetlen betűtípust használ Ádám, egy modern talptalan fontot és nagyon jó ritmusban alkalmazza a betű formai változatait és a színeket. Az általános letisztult érzethez nagyban hozzájárul a választott tipográfia.

Jó minőségű, teljes képernyős nyitókép, rajta egy enyhe sötétített szűrő, gyönyörű minimalista ikonok, gondosan megválogatott fotós anyag mind a modern webdesign-hoz tartozó vizuális eszközök, amiket Ádám profi arányokkal és igényességgel állított össze harmonikus egységbe.

Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Modern belsőépítészeti címoldalterv - Webdesign Workshop- hallgatói munkák