Moodboard változatok


Moodboard készítése női és férfi célközönségnek

Project Leírás

A moodboard arra való, hogy a inspirációt merítsünk és segít jobban bemutatni egy projektet vagy ötletet a megrendelőnek.

Valójában a moodboard egy ötletgyűjtemény, amiben felhalmozunk fényképeket, színeket, betűtípusokat, textúrákat, amely meghatározza a projekt lényegét. De már a hangulati tábla elrendezése is befolyásolhatja egy vizuális hangulat prezentációját.

Évi is kísérletezett a hangulati táblák műfajában. Valóban érdemes végig gondolni, hogy melyik módszer lesz a legmegfelelőbb az adott témához. Dolgozhatunk nagyon szabályos, tökéletes grid elrendezéssel, ahol még a szegély méretének és színének is jelentősége van.

Választhatjuk a szabálytalanabb montázs elrendezést is, amikor véletlenszerű hatást keltünk, az alkotóelemeket egymásra csúsztatva , egymást fedve, akár ferdén helyezzük el. Ez a típus a valóságos fizikai hangulati táblát imitálja. Gondoljuk mindig át, hogy melyik elrendezés kommunikál hatásosabban.

Akár többféle táblát is készíthetünk és a végén eldöntjük, hogy melyik elrendezés adja vissza legjobban gondolatainkat, melyik változatban érvényesülnek jobban a benyomások: a lazább, "offline" típusú moodboard-on vagy a szigorúbb szerkezetűn.

Ezeken a női és férfi Wine&Café moodboard variációkon Évi ugyanazokat a képeket és színeket használja különböző elrendezésben. Mindegyik nagyon harmonikus, szép kompozíció. Figyeljétek meg, hogy a különböző képarányok és egy-egy kép más-más részletének kinagyítása nüansznyi változásokat eredményeznek a hangulatban. Érdekes azt is tanulmányozni, hogy egy domináns, uralkodó szín központba helyezésével hogyan lehet eltolni a hangsúlyokat egy színpalettában.

Moodboard készítése női és férfi célközönségnek - hallgatói munkák
Moodboard készítése női és férfi célközönségnek - hallgatói munkák