Motivációs poszter angyalszárnyakkal


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Sokan közületek nagyon ügyesen bántok a vizuális humorral és Zoli egyedi ábrázolásaiban is felbukkant ez az eszköz. Ennek azért is örülök, mert ehhez az idézethez leginkább komoly, fennkölt képeket kapcsoltok.

Ugye milyen érdekes mellékzöngét kap az idézet egy olyan képtől, ami nem akarja magát túlságosan komolyan venni? Még senkinek nem jutott eszébe eddig a hóangyal szárnyaira asszociálni Coco Chanel idézetéről.

Az ironikus vagy szellemes megközelítéseket nem szabad összekeverni a felszínességgel. Ez ugyanolyan lenne, mintha a minimalizmust fitymálnánk, mert az olyan "kevés". A kevés eszközt használó vagy játékos vizuális kommunikáció mögött is hatalmas és tudatos munka van, még akkor is, ha látszólag erőködésmentesnek látszik.

Ennek a poszternek a mesterkéletlen, vicces, kicsit extrém környezete éppúgy átadja az idézet gondolatiságát és mélységét, mint egy erősen kimódolt, részletgazdag ábrázolás. A hangsúly az egyén vállalásain van, a saját felelősségen, és a személyes elhatározáson. Bátorságot, merészséget kell gyűjtenünk, sőt be kell 'vállalnunk' sokmindent, hogy átlépjünk az akadályokon. Az a bizonyos plusz tartalom, amit Zoli üzen még nekünk, pedig az, hogy ezt jókedvűen is végcsinálhatod.

A szöveg és a kép egymáshoz jól viszonyulnak. A szöveg nem borítja fel a kép szimmetrikus egyensúlyát, mert a középtengelyre illeszkedik. Az ollóként kitárt lábak helyzete pedig szép teret alakít ki az idézetnek. A kompozíció képzeletbeli vonalai egy háromszöget írnak le, ami sokféle játékok tesz még lehetővé az elrendezésben.

A tipográfia nem akar hivalkodni a képen, inkább csak funkciót tölt be, az viszont fontos, hogy amikor fontcsaládot választotok a poszterhez, olyat keressetek, ami ismeri a magyar ékezetes betűket.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák