Motivációs poszter, avagy egy idézet megszemélyesítése


motivációs poszter tervezése - Webdesign Workshop hallgatói munka


Vannak olyan idézetek, amelyekben annyira erős, plasztikus a költői kép, vagy a hasonlat, hogy szinte minden motivációs poszter megvalósítás nagyon hasonló lesz. Más esetekben elgondolkodtató asszociációkra lehet rácsodálkozni, mert ugyanarról mindenkinek más jut az eszébe.

A jó motivációs poszter több lesz, mint a kép és a szöveg külön-külön. Az illusztráció hozzáad árnyalatnyi plusz jelentéseket a kijelentéshez, és a képre is hat a szöveg. A motivációs poszter műfaja Amerikában rendkívül népszerű, ahol az irodák falán tényleg konkrétan motiváló jelleggel függesztik ki ezeket a képeket. Nagyon fontos, hogy a mondat a szívedhez szóljon, teljesen azonosulni tudj vele, megmozgassa az érzelmeidet, különben nem fog segíteni az átlagos hétköznapok küzdelmeiben.

A Facebook tele van a kép + szöveg típusú bölcselkedő, vagy viccesnek szánt aranyköpésekkel. Tulajdonképpen ezek nagyon hasonlítanak a motivációs poszter műfajához, csak mindenki a saját tehetségéhez és céljához mért szinten valósítja meg az ötleteit.