Névjegykártya tervezés egyszerű formákkal


Névjegykártya újratervezési feladat - Művészeti iparágban

Project Leírás

Kevés hallgatónak jutott eddig eszébe, hogy a sinus főnévből asszociálva a derékszögű háromszöget használja fel geometriai háttérmintának a névjegy újratervezéskor. Pedig milyen ötletes és sokoldalúan alakítható arculatot lehet építeni rá művész témában.

Egy letisztult névjegytervet kaptunk Zolitól, aki nagyon jól operált a derékszögekkel. A szögletek és a kialakuló csúcsos hegyek szinte nyílként mutatnak rá a szövegrészekre és kiválóan terelik a néző figyelmét.

A mértani pontossággal elhelyezett elemek miatt precizitás, határozottság és átgondoltság sugárzik a kompozícióról. A formák azt is érzékeltetik, hogy valószínűleg egy grafikusművész névjegyét tartjuk a kezünkben. Az elforgatott és térből kilépő elemek miatt mégsem statikus a kompozíció. A háromszöget alapvetően a legaktívabb alapelemként tartják számon, irányt mutatnak, dinamikusak.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák

Nagyon jó vizuális tagolást eredményeznek a geometriai elemek. A kialakuló negatív teret használja Zoli az információ elhelyezésére, szinte egy utcát alakít ki a minta labirintusában. A mintával párhuzamosan futó láthatatlan átlós vonal mentén indulnak a szövegek, amitől az ismétlődés élményét érezzük és kialakítják az elemek közötti kapcsolatrendszert. A szövegek közti távolságok pedig segítik a csoportba rendezést.

Harmonikus betűk, kontrasztos színek, szimmetrikus, de nem unalmas struktúra, minimalista dizájn. Nem is kell több egy profi grafikusművész névjegyére.