Nyári kézműves tábor szórólapja


Nyári tábor szórólap tervezése

Project Leírás

Mutatunk egy nyári tábor szórólapot, ami nem sok alkotóelemet használ, mégis nagyon látványos lett az eredmény.

Olga nyári tábor szórólaptervén kértünk néhány változtatást. Nézzétek meg, hogy mi a különbség a két verzió között. A "kevesebb több" elve alapján a színes tenyerek számát megfeleztük. Ami pedig a tipográfiát illeti: csak a címsorban alkalmaztuk a krétás betűtípust.

Nagyon fontos eredményei lettek a változtatásnak. Az egyik az, hogy sokkal több fehér tér alakult ki a kiadványon, levegőhöz jutott szöveg, az olvashatóságról már nem is beszélve. Az eredeti változatban kényelmetlenül zsúfolt volt a szövegkép. Soknak bizonyult a betű textúráltsága, illetve ha megfigyelitek a Program blokkot, látható, hogy a betűk fel- és lenyúló szárai, illetve az ékezetek, írásjelek sok helyen még össze is érnek.

Ráadásul ez egy erős középmagassággal rendelkezű betű, nagy teret foglal el, ami nem célszerű, ha ennyire korlátozott helyünk van az információt elhelyezni. A folyószövegre nem volt alkalmas, azonban a címsorban kifejezetten szuper hatása van.

A színes tenyereket imádjuk, ötletes és kreatív. Nagyon feldobja a kiadványt, kifejező az üzenete, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt felhívó jellegű. Pont annyira színes, hogy vizuálisan vonzó legyen, de nincs túltolva. Látható, hogy mennyire okosan kell gazdálkodni az arányokkal és milyen fontos mértékletességet tartani az alkotóelemek között. Pillanatok alatt káosz alakulhat ki, és az eredetivel ellenkező hatást érünk el.

Nyári tábor szórólap tervezése - hallgatói munkák
Nyári tábor szórólap tervezése - hallgatói munkák