Oldaltervek Forgószél Tanácsadónak


Weboldaltervek - Forgószél Tanácsadó

Project Leírás

Két komplett oldaltervet mutatunk a Forgószél Válságkezelő honlapjára. Az egyik a címoldal, a másik a tanácsadás menete. A következetesen alkalmazott vizuális elemek egységet és harmóniát teremtenek a weboldalakon.Két oldaltervet hoztunk bemutatásra, mert szeretjük az arculat komolyságát és a megnyugatató erejét. Ezt az erőt a kiválogatott képeknek is köszönheti, mert a pszichológiai témakörnek jól állnak a végtelen tájakat, horizontot, utakat, természetet ábrázoló fotók, különösen, ha teljes szélességben tesszük ki az oldalra.

A kitalált színvilág pedig lenyűgöző. A tompa kékek és felhős sárgák profizmust sugallnak, igényesség tükröződik a végeredményen, és Zita ügyesen kigondolta az árnyalatokat. Összehangolt és egymást erősítő tónusok váltakoznak a fotókon, blokkok hátterében és a gombokon.

A fontok is a stabilitást üzenik, egy biztonságos, modern talpnélküli betűcsaládot alkalmazott. A szövegelrendezésekben a rövidebb sorok és tömbösebb szedés megkönnyítené az olvasáshatóságot. A hosszú sorok hátránya az, hogy az olvasó szeme könnyen eltéveszti a következő sor elejét, nehéz fókuszálni. Az ideálisnak tartott sorhossz a betűtípustól is változik, de általában 40-80 karakter között mozog.

Egy teljes weboldalon kitartani az arculati elemek mellett úgy, hogy közben változatos maradjon, egyáltalán nem könnyű feladat. A tipográfia eszközeivel, térközökkel és a layout kialakitásában rejlő lehetőségekkel kell megpróbálnunk sokszínű, változatos tartalmi blokkokat létrehozni.

Válságkezelő cég - Címoldal tervezése  - Startvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Válságkezelő cég - Tanácsadás menete weboldal tervezése  - Startvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák