Örömteli könyvborító tervezés


Könyvborító tervezés oldottan

Project Leírás

Már a betűtípus is egy adag boldogság. Ez a kicsit firkás, kesze-kusza Jokerman fontcsalád a szórakoztató és játékos karaktereivel azonnal mosolyt csal a szemlélődőben, és valamiért ragyogóan működik ezen a könyvborítón.

Fontválasztásnál mindig körültekintően járjatok el és nézzétek meg, hogy ismeri-e a betűcsalád az összes magyar ékezetes karaktert. Sajnos a Jokerman kódkészlete nem képes az "ő" betűt támogatni, ezért a "függőség" szóban átváltott a program az alapértelmezett Myriad Pro betűre. Ilyen esetben a legtöbbször el kell engedni a választott betűt és keresni egy másik, hasonló stílusút.

A szabadkézi rajzolt hatású tipográfia egyébként nagyon jól megállja a helyét a pszichológiai tanácsadással foglalkozó önsegítő könyvön. A két grafikus szívbe zárt fogalomcsoport egy egyszerűsített érzelmi gondolati térképet alkot és nagyon érdekes hangulatot teremt.

Ne felejtsük el, hogy ebben a feladatban a hallgatóknak képelemek, fotók nélkül kell tervezniük, csak geometriai formák és szövegek felhasználásával szabad alkotniuk.

Gabi nagyon eredeti módon oldotta meg a kihívást. Ötletes, kreatív és figyelemfelkeltő lett a design. Ráadásul egyfajta pozitív életerő sugárzik belőle, amit a színekkel, a grafikával és az elrendezéssel ért el. A kommunikáció vidám, a stílus egységes és szerethető. Gratulálunk hozzá.

Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák