Photoshop vizsgamunka-Kompozit alkotás


Photoshop vizsgamunka-Kompozit alkotás

Project Leírás

Renáta Photoshop vizsgamunkája kifejező, részletgazdag és vizuálisan egységes alkotás lett. A buborékokba zárt álmok akár a mulandóságot és a rövid életű káprázatot is jelképezhetik, azonban az egész kompozíciónak pozitív a kicsengése. Előretekintő, kiegyensúlyozott és boldog életérzés árad belőle. A megvalósító ember van a központban.

A Photoshop vizsgafeladatban adott fotók felhasználásával kell alkotni egy composite képet. A hallgatókat mindig arra kérjük, hogy engedjék szabadon a képzelőerejüket és hagyják érvényesülni a személyiségüket.

Renáta az alábbi négy fotót választotta.

Photoshop alapozó vizsga Composite image- felhasznált képanyag- hallgatói munkák

A végleges composite image vizsgamunka

Photoshop alapozó vizsga Composite image feladat- hallgatói vizsgamunkák

A vágyakból szövődött álmok törékeny, lebegő szappanbuborékokban szállnak. Olyanok lettek mint a jósgömbök, amik egy átlátszó hártyán keresztül felfedik a belső érzéseket és vágyott lelkiállapotot. Vizionál és felfed olyan lenyűgöző jelenségeket, mint a szabadságot jelképező vágtázó lovak, egy felszabadult tánclépést, vagy a bölcs teknőst.

A különböző képek összehangolása (színek, kontraszt, árnyékok) jól sikerült, szépen finomhangolt részletek jellemzik a végleges kompozíciót. Renáta saját buborék ecsetet készített, hogy a tökéletesen kivitelezze a fotómanipulációt. Az egymástól teljesen különálló képeket úgy egyesítette technikailag és tematikailag, hogy egy új valóságot teremtett és egy önálló történetet keltett életre.

A kompozíciót könnyedség járja át. Az életenergiát sugárzó ember víziója ez, aki boldogan ragadja meg a felhők között tovaszálló tünékeny álmainkat, gondolatainkat. Renáta azt üzeni: nyúlj értük és tartsd meg őket.