Photoshopos szórólap újratervezés


Szórólap újratervezése Photoshop-ban

Project Leírás

Azonnal két megoldást is kaptunk hallgatónktól a szórólap újratervezési feladathoz. Itt nem csak a Photoshop alakzat eszközt kell jól ismerni, hanem azokat a grafikai alapelveket is, amelyek egy jó kiadvány elkészítéséhez szükségesek.

Mutatunk két elegáns, újratervezett szórólapot. A Photoshop modulban kapják ezt a feladatot hallgatóink, ahol nem csak a képszerkesztést, de a kiadványszerkesztési alapelveket is magabiztosan kell kezelniük ahhoz, hogy ilyen szép terveket küldhessenek be.

Bár hasonlóak a szórólapok, más-más hangulatot árasztanak. A piros színes változatról rögtön látjuk, hogy karakteresebb, figyelemfelkeltőbb, amit nem csupán az élénk árnyalatnak köszönhet. Sokkal nagyobb kontrasztok uralják a kiadványt, nagyon markáns maga a kép és feltűnő a háttérben futó piros alakzat. A piros sávon alul-felül lévő fekete körvonalú téglalap pedig nem csupán dekoráció, hanem sokat segít abban, hogy tereljék a tekintetet, és fókuszáljunk a fontos információk irányába.

Ugyanilyen funkciót tölt be a piros sáv is, ami színével, irányával, elhelyezkedésével különösen jelentős szerephez jut. Az olyan elrendezések, ahol minden egyforma súlyú és méretű, általában unalmas szokott lenni. Zsanett ügyesen teremt meg különböző erőviszonyokat a csoportbarendezéssel, levegőt és teret enged a szövegfoltnak.

A másik szórólap sokkal visszafogottabb. Harmonikus, kellemes színekkel dolgozik, a blokkok vízszintesen harmadolják a teret, az elrendezést a szimmetria uralja. A fotó kevésbé kiugró, mint az első megoldásban, ami nem baj, de akkor a tipofil hatásokat kell felerősíteni, és egy kis aszimmetria is jöl jöhet a térrendezésben. Azonban mindkét újratervezett szórólap a legjobb megoldások közé tartozik. Gratulálunk.

Szórólap újratervezés-Photoshop alapozó modul- hallgatói munkák
Szórólap újratervezés-Photoshop alapozó modul- hallgatói munkák