Platán Étterem-modern és hagyományos logóváltozatok


Logótervezés gasztronómia területén

Project Leírás

Kiválasztottunk két szép Platán Étterem logótervet Dorina megoldásai közül. Az egyik modern, a másik hagyományos megközelítés. Érdemes gyönyörködni bennük.

Nagyon szerettük ezt a két logót és azért döntöttünk úgy, hogy egymás mellett mutatjuk be őket, mert kérdéseket vetnek fel.

A modern változatban a csempés, struktúrájában részletes grafika nagyon finom kivitelezés. Kreatív elgondolás volt a levél formáját mozaikszerűen kirakni. Erre a motívumra változatos arculatot lehet építeni, kiváló mintázatot fog alkotni a logó. Magunk előtt látjuk a mintát az étterem belső tereiben, a falon vagy a járólapokon, textileken, kellékeken.
A hagyományos Vén Platánfa étterem pecsét típusú logója is nagyon részletgazdag, egyrészt a háttérben lévő levél vonalas rajzolata miatt, másrészt a feliratok, szlogen, szaggatott vonalú keret, csipkézett körvonal együttes jelenlélte miatt.

Mindkét logó esetében az a kérdés merül fel, hogy érvényesülni fognak-e kis méretben. Mielőtt tervezésbe kezdünk, mindenképpen tisztázni kell, hogy milyen felüleken lesz megjelenítve a logó. Egy sportruházati márka jogosan kérheti például, hogy a cipzárhúzón is jól mutasson az embléma. Ilyen esetekben fel sem merühet egy túlrészletezett grafika. Azonban bármilyen webes megjelenés esetében szemben fogjuk találni magunkat a problémával. Gondoljunk a Faviconra vagy az Instagram fejlécre. Az alapszabály az, hogy kis méretben is működnie kell a logónknak, de egy felállványozott épületet takaró óriási reklámfelületen is érvényesülnie kell a látványnak.

Ez nem azt jelenti, hogy csak minimál logókban gondolkodhatunk, sőt. Azonban az egyszerűséget muszáj szem előtt tartanuk és mindig gondolnunk kell a logó leendő környezetére is.

Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák