Rendhagyó platánfa logóterv


Logótervezés gasztronómia területén

Project Leírás

Olykor nehéz megfogalmazni, hogy miért szerethető egy kép. Vagy miért vonzódunk jobban az egyik logóhoz, mint a másikhoz. A tanfolyam elején nem mindig tudatos a vizuális eszközök használata, de a hallgatók egyéni stílusa sokszor megmutatkozik már az első feladatokban.

Tünde megoldása a Platán Étterem logójához azonnal a szívünkhöz szól. Azt érzékeljük, hogy az étterem modern és trendi, ugyanakkor bájosság sugárzik belőle. A platánfák stilizált megjelenítéséről egy kicsit a kortárs gyerekkönyv illusztrációk jutnak eszünkbe. A lombkoronák egyszerű foltokká redukálódnak, és átalakulnak képzeletbeli platánfákká.

Ebben a feladatban egyébként a platán étterem egy olyan kortárs festő művéről kapta, amely az étterem bejáratánál látható. Tünde hagyja, hogy dolgozzon a fantáziánk, és nem a tipikus platánlevél formát választotta a logótervhez. A két színes folt nagyon erős karaktert ad a logónak, és már magunk előtt látjuk azt a változatos arculati tervet, amely erre szép logóra épül.

Két változatot mutatunk Tünde logótervéből. A felső változat volt Tünde első megoldása. Az alatta lévő volt a második verzió, ahol keretet kapott a logó és az elnevezés lerövidült. Figyeljétek meg, hogy a körvonal milyen jól kiemeli és összefogja a látványt. Olyan, mintha egy ablakon keresztül néznénk a képet, ráadásul finoman utal a festőművészre és a képkeretre.

A választott betűtípus telitalálat, az 'A' betűk hasa és a fák foltjai formailag jól rímelnek egymásra. A színek bátrak és rendhagyóak. A logó egyedi hangzású, jó stílusú, kiemelkedő megoldás, amihez gratulálunk.

Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Logó- és arculattervezés gasztronómia területen-Webdesign Workshop- hallgatói munkák