Saját jógastúdió névjegye


Saját névjegy tervezése

Project Leírás

Szeretnénk bemutatni nektek egy saját márkás névjegyet, amit Apró Fruzsina hallgatónk tervezett magának. Az első lépésektől nézzük végig azt a folyamatot, hogyan alakult ki a jógastúdió névjegyének végső látványa

Az első ötlet a bordó alapú megoldás volt egy mandalaszerű geometriai formával. Ezt a szimbólumot laikusként is a meditációhoz, spiritualitáshoz kötjük. A bonyolult elrendezésű körök a koncentrációt, szellemi és fizikai összpontosítást jelentik. A kör pedig egyetemesen a napot és az univerzumot képviseli, társítjuk még hozzá az élet, az energia és a folytonosság fogalmát.

Ez a motívum logónak talán túl részletgazdag, és illusztrációként nem is feltétlenül értjük meg a jógával való kapcsolatát. Szépsége vitathatatlan, azonban első ránézésre egy csipketerítőre is asszociálhatunk. A színről nekünk az elmélyülés jut eszünkbe. Ez a barnába hajló, sötét tónusú vörös a kékkel párosítva igazán egyedi kombináció, azonban aszínhangulatot tekintve keltett bennünk egy kis kételyt. A bordó teljes felületen való alkalmazását aztán el is vetette Fruzsi.

Saját hallgatói névjegykártya - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Saját hallgatói névjegykártya - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Saját hallgatói névjegykártya - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák

A következő lépésben a körös motívum maradt és megfordultak a színek. A szimbólum kapta a bordót és semleges szürkés színű lett a háttér. Két betűcsaládot használ Fruzsi a névjegykártyán. Az előlapon a saját nevéhez egy kézírásos betűt választott, a többi szöveghez pedig egy modern, azonos vonalvastagságú fontot. Ez utóbbi tökéletes döntésnek bizonyult, azonban a kézírásos font karakterével nem voltunk megbékélve. Nemcsak azért, mert kicsit idegen az R és Z betű, hanem túlságosan informális, és kicsit komolytalan hatása van egy névjegykártyán.

A hátlap elrendezésével már kezdtünk elégedettek lenni, azonban Fruzsina később még nagyon sok verziót kipróbált. A második körös tervek láttán továbbra sem éreztük, hogy minden a helyére került. Különösen a tevékenységre utalást hiányoltuk a kompozíciókról, a jóga sokkal konkrétabb vizuális ábrázolását vártuk a következő lépésekben.

Kontraszt növelést, a színek finomhangolását és az olvashatóság javítását is vártuk a harmadik módosító körben.Nézzétek meg a harmadik kör terveit, és a hatalmas minőségi ugrást.

A motívum lecserélődött. A lótuszvirág a jóga ikonikus jele, és ez már sokkal beszédesebben azonosítja be a tevékenységet. A grafika stílusa is megmaradt, de már egy kevésbé bonyolult, kevesebb vonallal megrajzolt illusztrációt választott Fruzsi. A szimbólum elhelyezkedése méltó helyre került, egészben, teljes szépségében szerepel a kompozíción. Egy pillanatra feltűnik a motívum hátterének elkülönítése az egyik terven.

A másik nagy változás a hátlap fotós dizájnja. A mozdulatban lévő alak szerepeltetése ragyogó ötlet és a háttérfotó kiválasztásakor is rengeteg változaton töprengett Fruzsina. Vigyázni kellett, hogy ne legyen túl táncos vagy tornázó a testtartás. Döntsétek el, hogy szerintetek melyik lett a nyerő?

Megváltozott a saját név tipográfiája. Ez a betű sokkal kiegyensúlyozottabb, de a kézíráros jellege, játékossága megmaradt. A színe fehér lett és ezzel megnőtt a kontraszt a háttérhez képest, olvashatóság sokat javult.

A háttérlap tónusa a két utolsó terven kifehéredik, és nagyon szép színharmóniák és egyensúlyok alakulnak ki. Talán az utolsó verzióban látható kép a legtalálóbb. Ez a jógamozdulat kelti fel legjobban a figyelmet és az alak testtartásához szépen igazodik a tömbösített szövegelrendezés.

Az utolsó körben már jobbnál-jobbak a tervek, és rengeteget hozzátesz a tálalás is. A mockup-ban bemutatott kompozíciók életszerűek, plasztikusak, elképzelhetőbbek. Mindig méltó környezetben prezentáljátok ti is a munkátokat.

Saját hallgatói névjegykártya - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Saját hallgatói névjegykártya - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Saját hallgatói névjegykártya - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák