Senecától a szorgalomról


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Amikor a kemény munkát kell illusztrálni, sokan fordultok a hangyákhoz. Nem véletlen ez az asszociáció, amikor a kis lépések fontosságáról, dicséretéről beszélünk.

Csilla jól komponálta meg a motivációs posztert, külön kiemeljük a felirat és a levél kapcsolatát. Ötletes volt a félig megrágcsált levél alakjához igazítani a sorokat. Így a szöveg szerves részéve vált a képnek, magától értetődő lett az idézet helye és szerepe.

A szöveg szabálytalan formája és színe levélszerűvé teszi a blokkot, és hozzátesz egy kis pluszt a jelentéshez. A szövegburkolás egyébként nagyon népszerű kiadványszerkesztési fogás, mert látványosan tálalható a szöveg, ha egy grafika vagy fotó köré fonódik.

Csilla jól ráérzett arra, hogy a tipográfiát grafikai elemként használja a kompozícióban, játszott a betűkkel, írásjelekkel és sorokkal.

A kép maga pedig gyönyörű, az életnagyságú hangya ezen a makrofotón az apró csodák birodalmába vezet. És ez - bár távoli a hasonlóság - mégiscsak a kis lépések erejéről és a miniatűr részletek hatalmáról szól.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák