Sinus Artiv névjegy


Névjegykártya újratervezési feladat - Művészeti iparágban

Project Leírás

Csak néhány instrukciót adtam Fruzsinának, ami látványos változást eredményezett. Az eredeti grafikai terv mockup-ba helyezésével pedig nagyságrendekkel növelte munkája vonzerejét.

Fruzsina egy sokszögű illusztrációt választott a művészeti névjegykártyára. A polygonal stílusú grafikák, absztrakt hátterek nagyon népszerűek voltak néhány évvel ezelőtt, azonnal a digitális művészetre gondol a néző.
Az eredeti munkán láthatjátok, hogy a fő illusztrációs elem egy fehér téglalapra került sötét hátteren, középre rendezve. Ezzel egy kicsit dobozba záródott a látvány és veszített a hatásán. A poligon hálók eleve térbeliséget adnak az alakzatnak, a hatást inkább erősíteni érdemes. Ezért azt az instrukciót kapta Fruzsina, hogy helyezze közvetlenül a térbe a figurát.

A mockup-os elrendezésen látszik, hogy mennyivel jobban érvényesül így a látványelem. A változtatás után a névjegy kompozíciója sokkal kontrasztosabb lett, a tartalmi egységek pedig határozottabban különülnek el.
A párhuzamosan futó ferde vonalalak ötlete is kiváló. Egyrészt sokat segítenek a térgazdálkodásban másrészt a távlat illúzióját adják. Az ismétlődésük pedig kapcsolatot teremt az elemek között.

Ha egy meggyőző mockup-ba helyezzük a munkánkat, akkor sokkal jobban érzékeljük a térközöket, a kompozíció struktúráját. Azt láttatja meg, hogy milyen lesz a végleges termék, egy érzést ad a megjelenésről. Nem beszélve arról, hogy a megrendelő is sokkal jobban "érti" a mockup-ban bemutatott grafikai tervet.

Motivációs poszter készítése Webdesign Workshop - hallgatói munkák
Motivációs poszter készítése Webdesign Workshop - hallgatói munkák