Sminkem projekt weboldalterve


Sminkem saját hallgatói projekt weboldalterv

Project Leírás

Bár nem igaz, hogy csak pink színekben pompázó weboldalakat lehet tervezni smink témában, az biztos, hogy az iparági színekkel hibázni sem lehet. A pink, a neonosan világító ciklámen az elmúlt évtizedben hihetetlen változáson ment keresztül. A buta nőcis címkétől teljes mértékben sikerült megszabadulnia, és a sport területén futott be hatalmas karriert. Erre a felemelkedésre biztosan hatással volt, hogy egy ismert mobil szolgáltató is ezt az árnyalatot választotta vezető színének. Innen csak egy lépés volt, hogy kisebb felületeken alkalmazva a férfi ruhatárban is elfogadottá vált.
Bármilyen weboldalra igaz, hogy a nyitóképnek különösen fontos szerepe van. Ezen a weboldalterven az ütős nyitókép egy úgynevezett flat-lay fotó, ami néhány éve már nagyon trendinek számít. Ez a típusú fotózási stílus jól illeszkedik divat, home-dekor, bloggolás, kozmetikumok, életmód témákhoz. A felülről fotózott kellékek erős hangulatot teremtenek, frissnek, nőiesnek és elbűvölően hatnak.

A meglepő nézőpont kreatívnak, könnyednek, játékosnak hat a sima, kicsit oldalról készített, dokumentarista fotókhoz képest. A valódi tárgyak semleges hátterek előtt, sokszor geommetriai mintázatba rendezve önálló virtuális tereket alkotnak, valahol a fikció és valóság határán mozognak.

A nyitó kép világát talán lehetett volna ismételni az oldal többi tartalomblokkja esetében is. Picit elválnak egymástól a térbeli fotós elemekből és a tompított színekből építkező grafikai részek. Visszatérő dilemma, hogy egy oldal nyitó-képe - ami sok esetben egy diavetítés, vagy videó is lehet - mennyiben legyen az arculathoz szigorúan illeszkedő. A szezonális üzenetek, az aktualitások változatossá teszik az oldalt, és felkeltik a visszatérő látogatók érdeklődését is.