A stílus kortalan - névjegykártya tervezés


Névjegykártya újratervezési feladat - Divat

Project Leírás

Bár a szövegelrendezés a feladat, és az alkotói folyamatokra szeretnénk felhívni a figyelmet ennél a hallgatói munkánál, mégsem tudunk szó nélkül elmenni a hangulata mellett.

A kép és a grafika nem csak folt, hangulata van, érzelmeket vált ki, ami az összes többi alkotóelemet és végleges összehangolásukat is befolyásolja. Az elemek hatnak egymásra és az egyedi elrendezés kitalálása olykor hosszú kísérletezés eredménye.

Nem úgy születnek a zseniális grafikai tervezési munkák, hogy azonnal egy ilyet ad ki a kezéből az ember. Hanem a jó ötletek megragadásával, csiszolgatással, áthangsúlyozással, és rengeteg verzió megfigyelésével, elemzésével lehet kiválót alkotni. Enikővel együtt alakítottuk ki ezt a névjegykártyát, ami tényleg nagyon ütős lett a végére.

Egy nagyon érdekes kép választásából indul Enikő ötlete. A kép szoktatlan, kicsit retró hangulatú, mégis kortalanságot áraszt az üzenete és a grafikával együtt nagyon inspiráló vizuális jelenség. A fekete környezet csak tovább növeli az időtlenség és az elegencia érzését, az inverz hatások és az absztrakt kidolgozás ugyanakkor formabontó, és alternatív.

Sokféle szövegelrendezéssel, aránnyal, iránnyal tettünk próbát. Kerestük a cím helyét, tengelyét, nagyságát. Kísérleteztünk azzal, hogy keresztezheti-e szöveg a grafikát, kerüljön-e rá egy másik grafikai elem vagy sem. Általában igaz, hogy a kreatív folyamatokat nem lehet befejezni, csak abbbahagyni. De azért mindig van egy pont, amikor a tervező úgy érzi, hogy készen van.

Névjegykártya újratervezés divat iparágban - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Névjegykártya újratervezés divat iparágban - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Névjegykártya újratervezés divat iparágban - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák