Szimmetrikus hálós elrendezés szórólapon


szórólap tervezési feladat

Project Leírás

A rácsszerkezet előnye, hogy jól elkülöníthető blokkokat alakíthatsz ki és egységes megjelenést biztosítasz. A szabályos struktúra mindig egyensúlyt és rendet teremt egy kiadványon, könnyű az értelmezés és az eligazodás.
A hálós elrendezésnek azonban vannak hátrányai is. A legtöbbször épp az a kritika éri, hogy túl szabályos, unalmas és erősen behatárolja a kreatív megoldásokat. A webdesign is egyre jobban elfordul a hálós elrendezésektől. Rengeteg olyan weboldalt látunk, ahol az elemek egymást fedik, a szövegek és képek egymáshoz képest eltoltan, szabálytalanul, a grid-rendszertől elszakadva szerepelnek.

Azonban semmilyen hibát nem követünk el, ha maradunk a táblázatos, hálós szerkezetnél, ezzel is nagyon egyedi rendszert lehet kialakítani, miközben a kiadvány harmonikus, olvasóbarát és látványos marad. Egy szórólap esetében ugyanis az elvárások is hagyományosabbak, a különleges megoldások nagyobb ellenállásba ütköznek, mint a kreatívabbnak elfogadott weboldalak, vagy plakátok esetében.