Színkommunikáció névjegykártyán


Névjegykártya újratervezési feladat - Divat

Project Leírás

Ugye mindannyian megőriznétek ezt a névjágykártyát? Járjunk utána, hogy miért szeretjük első látásra azt a képet, ami színekkel kommunikál?

Ez a névjegykártya a művészeti iparágban is megállná a helyét. A zsírkrétával felvitt színes foltok, és a rajzpapírra hasonlító textúrált hatás jól mutatna egy grafikus névjegykártyán is, mégis teljesen elfogadjuk a divatszakmához kötődően is. A két szakma egyik közös nyelve a szín.

Valószínűleg mindannyuankban hasonló érzelmeket vált ki ez a névjegykártya, és ugyanazokat a fogalmakat sorolnánk fel, amikor kezünkbe vesszük: játékos, vidám, bohókás, fiatal, lendületes, kreatív, izgalmas.

Névjegykártya újratervezési feladat divatiparban- Webdeisgn Workshop modul- hallgatói munkák

A színek üzennek nekünk, informálnak bennünket. Gondolatokat társítunk hozzájuk, jelentéssel töltjük fel őket. Ezt a névjegykártyát is szépnek látjuk és beszédesnek, holott egyetlen figuratív elem, vagy geometria forma sincs a háttérben. Természetesen a tipográfiai elemek grafikai elemként is működnek, a kompozíció egészben való értékelésekor órási jelentőségük van.

A sárga, a lila, a türkiz, a narancs, mint az összes szín gazdag szimbólikus tartalommal rendelkezik, és habozás nélkül soroljuk az asszociációkat. A szöveggel együtt pedig valóságos összefüggések villanak fel, kibővül az értelmezési tartomány.

A jó tagolás és okosan választott fontcsalád egységes és harmonikus összhatást teremt, Tünde kiváló érzékkel oldotta meg a névjegykártya újratervezési feladatot divat témában, gratulálunk hozzá.