A szókimondó Arlette logó


Arlette női online magazin logóterve
  • Feladat leírása
  • Tanfolyam
    Startvonal Webdesigner Tanfolyam
    Webdesign Workshop


Az Arlette egy sikeres online női magazin. Főszerkesztője pedig korábbi tanfolyami hallgatónk. A magazin elindulásakor, tervezésekor kialakult a hallgatók között egy közös tanfolyami munka és együttgondolkodás az Arlette projektről.

A Webdesign Workshop csoporttagok nemcsak véleményükkel segítették a magazin létrejötte körüli vizuális dilemmák megválaszolását, de sok esetben saját logóváltozatokat is készítettek.

A magazin kifejezetten provokatív témákat dolgoz fel. A női újságírói közösség markánsan megkülönböztethető saját hangot használ. A cikkek és a fotók merészek, kritikusak, mindent megkérdőjelezők, gyakran abszurdak.Olgi logója rátapint arra az erős személyiségű, kreatív megoldásokat kereső női figurára, amit az Arlette képvisel. Reflektorfénybe kerül a kihívó, fantáziát megmozgató, cseppet sem átlagos női karakter.

Az illusztráció szemléletessé teszi a tabukat döntögető gondolkodást, a nem átlagos stílust. Ráismerünk arra a nőre, akire nem lehet nem odafigyelni.

Az Arlette logó egy hosszú folyamaton ment keresztül és átalakult, azonban Olgi első változata hatással volt a végleges logóra és katalizátorként működött.