Szórólap újratervezés Photoshopban - Őszike fagyizó


Szórólap újratervezés Photoshopban - Őszike fagyizó


A hagyományos hirdetési eszközök közé sorolható szórólapok megtervezését ma már éppen úgy Photoshoppal készítjük el, mint egy weboldal layoutot. A tanfolyamon nemcsak az a cél, hogy a hallgatók magabiztosan kezeljék a profi képszerkesztő szoftvert, éppolyan fontos a grafikai alapelvek elsajátítása.

Egy szórólap újratervezése összetett feladat, hiába tűnik első ránézésre egyszerűnek. Dönteni kell arról, hogy milyen jellegű fotók és grafika segíti az érthető és világos kommunikációt? Hogyan kapcsolódik egymáshoz a vizuális szempontból a kényanyag és a szöveg? A szöveg hierarchiája hogyan befolyásolja a betűk méretét, stílusát elhelyezését?

Egy szórólap vizuális követelménye, hogy egy pillantással befogadható információt kell közölnie.Baji Márti minden képi és szöveges elemet úgy komponált meg a szórólapon, hogy "megakasztja" a tekintetet azokon a pontokon, ahol a kép vagy szöveg érdekeset, fontosat nyújt. Az olvasó néhány pillanat alatt külön tudja választani a szórólap egységeit, miközben a legfontosabb üzenetet került a fókuszpontba.