Tekerj a földért! - infografika


Tekerj a földért! - biciklis infografika

Project Leírás

Egy szuper biciklis infografika Tóth Gabi olvasatában. Egyedül a második és harmadik blokknál javasoltuk a csíkok színének változtatását és egységesítését, hogy a téli-nyári összehasonlító adatokat vizuálisan még gyorsabban legyen képes értelmezni a néző.

Nagyon szép az infografika tagolása, gyönyörű a háttérkidolgozás és tökéletes a színpaletta választás. Az adatok megjelenítése jól strukturált, nagyon világos az adatvizualizáció.

A színeknek rendkívüli szerepe van az infografikákon. A szemlélő logikai jelentést tulajdonít az árnyalatoknak, ezért konzisztensnek kell lenni a színhasználatnak. Ahhoz, hogy gyors és hasznos következtetéseket tudjon levonni a néző összetett adatokból, nem lehet ellentmondásosan alkalmazni a színeket.

Gabi alkotásán azt az apró javítást kértük, hogy az évszakok ikonjait tartsuk egységesen fehéren, így lett a sárga nap fehér. Az ilyen pici megjelenítési szabályszerűség nagyban segíti az adathalmazban való eligazodást.

Figyeljétek meg azt is, hogy a kiindulási és a végleges inforgrafika között mi a különbség. Az első változatban belekerült egy lila szín a sávdiagramba, illetve a két sávdiagram csíkjai különböző színűek voltak. A végleges változatban javítottunk ezen: kivettük az indokolatlan lilát és azonos színeket kaptak a vízszintes sávok a két évszakban. Mennyivel egyszerűbb és "olvashatóbb" lett az összehasonlító adat.

Biciklis közlekedési infografika -Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Biciklis közlekedési infografika - kiindulási verzió- hallgatói munkák
Biciklis közlekedési infografika -végleges verzió- hallgatói munkák