Téli Chicago Photoshopban


Anyagszerűség létrehozása rétegstílusokkal Photoshop-ban

Project Leírás

Vannak előre definiált rétegstílusok a Photoshop-ban, azonban ismerve Tóth István művészi fogékonyságát, biztosak lehettünk benne, hogy az anyagszerűség érzékeltetésére nem a beépített panelről fog választani.

Óriási műgonddal készült el ez a felirat egy érdekes gigantikus kültéri szobron. Maga a fotó a híres Felhőkapu nevű csepp (a helyiek szerint bab) formájú köztéri műalkotást ábrázolja. Maga a szobor egy szürreális, óriási fényvisszaverő szerkezettel rendelkezik és különös, torzított képeket tükröz vissza a felhőkarcolókról, amit a turisták imádnak fotózni.

István ezt a korántsem szokványos szobrot választotta, hogy a Winter feliratot élethűen beledolgozza a képbe. Nem csoda, hogy ez a fotó ihletett adott István képzeletének, aki mindig rendkívül kreatívan oldja meg a feladatokat. A képmanipuláció remekül sikerült és tőle már csaknem elvárásunk, hogy bravúrosan alkalmazza a rétegeffektusokat.

Ha a szürkés színtartományban lenne a felirat, akkor a megtévesztésig belesimulna a szöveg a szobor felületébe, de nem az volt a cél. István így is nagyon összetett rétegeffektust hozott létre. Figyeljétek meg, hogy a szövegnek nem csak a letöredező hótáblákhoz kellett simulnia, hanem a szobor csillogó fémes anyagához is. A bevésés és domborítás beállítások kiválóan sikerültek, pont annyi kiemelést és árnyékot kombinált István, amennyi tökéletesen elegendő volt a realisztikus ábrázoláshoz.

Nagyon szép munka.

Anyagszerűség létrehozása rétegstílusokkal Photoshop-ban - Photoshop alapozó modul- hallgatói munkák