Tervezz egyszerűen az alkaztokkal könyvborítón


Könyv címlap tervezése

Project Leírás

Két szín és a legelemibb geometriai forma mintába rendezve. Ez adja az alapot a könyvborítóhoz, amit kiegészített Denisa egy letisztult betűtípussal és egy egyszerű grafikai elemmel. Az eredmény pedig egy látványos, harmonikus, kifejezetten szép design.Az első könyvorítót szellemes, ötletes megoldásnak és kiváló kompozíciónak tartjuk. Nem csak a férfi-női páros illusztrációjáért szeretjük, és azért a mondinivalóért, amit a két alak kettőssége és közössége szimbolizál. Ezen felül is kiváló dinamikák alakítják a borítót. Van egy horizontális mozgás, azaz a a képmezőből kifelé bicikliző irány, van egy határozott függöleges irány (kicsit préselő tömeg van ezen a tengelyen), és van egy balra forduló irány (a fiú tekintete visszafelé fordul, a címsor balra zárt).

A képteret körülölelő formák alakja és a háttér szembenállása is erőteljesen meghatározza dinamikát. A kép vizuális logikája a fiatalos lendületet, szertelen, szinte zabolázatlan boldogságot üzeni. Ugyanezt üzenik a váltakozó színek, az egymásra csúszó, átfedő formák, a szabálytalan alakzatok. Gyors és sodró a ritmus, amikor a tekintet bejárja a kompozíciót, és a szemünk értelmezi a pozitív és negatív tér szokatlan alkazatait. Zsanett képes volt többletjelentést adni a témához csupán a térrendezéssel, színekkel és geomatriai formákkal.

A második borítón hasonlóan ügyes megoldást látunk tőle. Ebben a feladatban eleve azt kérjük a hallgatóktól, hogy ne használjanak figuratív elemeket. Nagyon egyszerű és blikkfangos Zsanett ötlete: kibillenti a a síkot. A címsor (és a háttere) baloldalon hátra dől, csúszna visszafelé, jobb oldalon felfelé néz, igyekszik, kapaszkodik. Körülötte minden szép, szabályos és rendezett. Okos grafikai tervezés Zsanett részéről, és ebben az esetben is tökéletesen beigazolódik a kevesebb több elmélete.

Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák
Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák