Törekedj az egyszerűségre - könyborító tervezés


Könyv címlap tervezése

Project Leírás

Aki a webdesigner szakmát választja, az készüljön fel arra, hogy minden megbízás egyben egyedi igényeket is jelent majd és sokszor sajátos megbízói kérések merülnek fel, melyekre meg kell találni a megfelelő kreatív megoldást.

Ebben a feladatban például tilos emberalakot, vagy fotót használni a könyvborító tervezésekor. Tudatosan egy nagyon erősen lekorlátozott alkotói térben kell kialakítani valamit. Azt gyakoroljuk ezzel, hogy hogyan jeleníthetnek meg egyszerű grafikai elemek különböző gondolatokat és elvont fogalmakat.

Ádám három olyan verziót is kipróbált, ahol a geometrikus alakzatoké a főszerep. Ez a három megoldás nagyon szépen megmutatja, hogy még a legegyszerűbb forma is alkalmas többletjelentés kialakítására.

Az átlós csíkos könyvborítóval minden rendben van, bár mértéktartó és visszafogott lett, és egy kis intellektuális erő hiányzik belőle. A háromszöges verzió ügyes megoldás formailag, azonban energikusabb színek és kontrasztosabb tipográfia alkalmazását javasoltuk hozzá, hogy drámaibbá tegyük az összhatást.Figyeljétek meg, hogy mennyivel feltűnőbb és élénkebb lett a könyvborító a javítások után.

A piros-fekete kockás címlap pedig telitalálat. Az egyes elemek kölcsönhatásban vannak egymással, elhelyezkedésük, súlypontjaik tökéletes egységet alkotnak. Remek szín- és formai ritmus és dinamika jellemzi a kompozíciót. Hihetetlenül egyszerű eszközökkel érzékelteti a rendet és a rendetlenséget, minden alkotóelem az üzenetet erősíti. Egy jó és tudatos terv Ádámtól, a kevésből sokat hozott ki, mozgalmas és kreatív könyvborítójához pedig gratulálunk!

Könyv címlap tervezése - hallgatói munkák