Újító sütik honlapterve


Modern cukrászda weboldalának címoldali terve

Project Leírás

Az ilyen innovatív süteményekről szóló weboldalról, mint amit Zoli küldött be megoldásként, azt az üzenetet kapjuk, hogy a márka egyedi igényeket, extrém megoldásokat kínál. A márka irányelvei akár azt is megengedik, hogy honlaptervezéskor eltekintsünk a klasszikus tervezési konvencióktól.

Amikor ennyire erős képanyag áll rendelkezésünkre, érdemes kizárni minden zavaró elemet a honlapon és hagyni a fotókat érvényesülni. A fekete háttéren fotózott termékképek önmagukért beszélnek, és a cég által képviselt innovatív, formabontó gasztronómiai irányt követni kell a webdesigner-nek is honlaptervezéskor.

Nem is kérdés, hogy a weboldal alapszíne a fekete lett, ami eleganciát és luxus hatást kelt, méltón kiemelve a modern, alternatív cukrászati megközelítést. A fekete-piros kombináció az édességek alapszínéből szinte adott, és a hatás nem is marad el: drámaiságot és profi szakértelmet látunk a honlapon.

Semmiképp nem nevezhetjük rendhagyónak a cukrászda termékeit. A sütemények extra megjelenéssel, trendi és meghökkentő formavilággal rendelkeznek és a honlap indítása is karakteresre sikerült. Csupán három menüpontot kapunk, és a menük nem a megszokott felső navigációs sávban helyezkednek el.

Ha ennyire leredukáljuk a menüpontokat, és a fejlécről a logó is hiányzik, akkor nagyon fontos átgondolni a weboldalon történő navigációt. A látogatónak nagyon egyszerűen kell tudni megtalálni a keresett információkat, ezért további könnyen használható almenükre, vagy másodlagos menükre is szükség lehet. A RÓLUNK oldalon alul már látszik egyébként, hogy egy jól struktúrált lábléc menü segíti az eligazodást.

Teljes képernyős webhelyeken sokszor jól működik a hamburger menü, illetve olyan esetekben is, amikor nem szeretnénk elnyomni a designt. Ennél a cukrászdánál is érdekes volna kipróbálni akár az oldalsáv menüt is.

A RÓLUNK oldal is szakít néhány hagyománnyal. Bár átgondolandó, hogy mennyire fárasztó olvasni a csupa nagybetűs szöveget, illetve mennyire zavarja az olvashatóságot a jobbra zárt szöveg a baloldali blokkban. Nagy mennyiségű információt mutat az oldal, a tartalom további logikai blokkokra tagolása segítené a megértést. Különösen a nyitva tartást, és az elérhetőségeket érdemes kiemelni ikonokkal, térközökkel.

Modern cukrászda honlapterve -Photoshop modul- hallgatói munkák
Modern cukrászda honlapterve -Photoshop modul- hallgatói munkák