Újratervezés egy szórólapon


Szórólap újratervezése Photoshop-ban

Project Leírás

A Photoshop alapozó modulban már az első leckék egyikében foglalkozunk a geometriai alakzatok és szövegdobozok alkalmazásával. Egy oldalnyi ábra és szöveg tudatos elrendezéséhez természetesen elegendő lenne egy Word dokumentum is. De ha profi szintű szerkesztést és nyomdai minőségű nyomtatványt szeretnénk létrehozni, akkor kikerülhetetlen a Photoshop vagy Indesign használata.

Akkor szoktunk rádöbbenni, hogy milyen pocsék az a szórólap, amit újra kell terveznie a hallgatóknak, amikor bemutatják a saját megoldásukat. Ilyenkor lehet érzékelni, hogy mire képes a Photoshop és hogy a hallgatók milyen gyorsan elsajátítják a vizuális kommunikáció alapelveit.

Az újratervezendő szórólapon legalább hat eltérő szín található, témaidegen háttérképpel, pixeles grafikákkal, három betűcsaláddal szerkesztett kaotikus szövegelrendezésben.

Ezen az újratervezett fitnesz szórólapon a fotóanyag kiváló minőségű és tökéletesen releváns a képválasztás. Egy intenzív és kontrasztos színpalettát alkalmazott Zsófi, és a szórólap figyelemfelkeltő hatása ezzel az egyszerű trükkel máris megsokszorozódott.

Mindkét szórólapon jó a karakteres fontcsalád, az információs blokkok érthetően tagoltak. A grafikus elemek, geometriai alakzatok is a helyén vannak, de számtalan elrendezési ötletet ki lehetne még próbálni a tökéletesítés kedvéért. Azonban így is biztos, hogy a szórólap üzenete célba fog érni, és a műfaji elvárásoknak tökéletesen megfelel.

Szórólap újratervezés-Photoshop alapozó modul- hallgatói munkák
Szórólap újratervezés-Photoshop alapozó modul - hallgatói munkák