Vén Platánfa line-art logó


Logótervezés a Vén Plantánfa Étteremnek

Project Leírás

A fa mint szimbólum rendkívül gyakori a logók világában. A sokrétű jelentéstartalmat számtalan grafikai stílusban ki lehet fejezni, vannak köztük kifejezetten közhelyes változatok is. Ez a logó nem egy stock vektor újrafogalmazása, hanem saját vonalvezetésű, egyedi elképzelés, ami egy formabontó, modern éttermet sejtet a márka mögött. Valahogy nem számítunk töltött káposztára az étlapon.Ez a platánfát szimbolizáló, mandalát idéző ábrázolás letisztult eleganciát sugároz és közel áll a minimalista stílushoz. A szimmetrikus elrendezésű geometriai formák univerzalitást, harmóniát és tudatosságot közvetítenek. A vékony vonalak harmonikusak és időtlenséget sugároznak.

Érdekes kérdés lehet, hogy egy kisvárosi környezet tradicionális értékekhez szokott célközönsége fogékony-e a modern, geometriai logóra. A szerves formák (levelek, ágak, fa, gyökérzet) line-art ábrázolása mindenképpen holisztikus és kifinomult megközelítést ígér és friss, elegáns márkát sejtet.

Izgalmas párosítás, ha vékony, karcsú, finom vonalakat grunge környezetben látunk. Az egyensúlyt az teremti meg, hogy a maga a motívum nosztalgikus jellegű és mindenképpen jól működik egy olyan étteremnél, amely a hagyományos ételek újragondolását tűzte ki célul.