Vén Platánfa vidéki étterem logóterve


étterem logótervezési feladat


Egy jó logóhoz pozitív érzések és benyomások társulnak, a célközönség azonnal felismeri, olvas belőle, megérti az üzenetet. Mielőtt ikont, fontot, színt választunk az arculati elemekhez, meg kell vizsgálni, hogy milyen vizuális látványra figyel fel a potencionális ügyfélkör és milyen stílus, szín- és formavilággal szólíthatóak meg.

A logó tervezésnél mindenképpen nagy figyelmet kell fordítani arra is, milyen környezetben fog érvényesülni az adott logó. Éttermek, boltok, kávézók esetében a logó kapcsolatba kerül az utcával is, érvényesülni fog az épület homlokzatának színe, stílusa. Sok esetben megjelenik az éttermi munkatársak ruházatán is, ami további kihívások elé állítja a logó-tervezőket.

Minden konkrét arculattervezési projekt esetén érdemes az adott területnek megfelelő mockup-okon is bemutatni a grafikai terveket, mert az ügyfelek nagyon hálásak lesznek érte. Sokkal jobban kidomborodnak a logótervben rejlő lehetőségek, ha élő környezetben, egy utcai cégtáblán, egy étlapon, vagy éppen egy kötényen jeleníti meg a variációkat a tervező.