Veterán kocsma arculata - saját hallgatói projekt


Veterán Kocsma - Saját hallgatói projekt bemutatása

Project Leírás

Bálint Olgi logóterve tökéletesen megragadja a kisvárosi Veterán kocsma márkáját. A márkaüzenet tömör és világos: elmúlt, de dicsőséges időkre mutat, tiszteletet idéz, régi tapasztalt harcost és kort sugall. A pult mögött látjuk megelevenedni a szakma elismert, sikeres művelőjét és úttörőjét.Nemcsak vendégként invitál a márka, hanem egyenesen klubtagságot ígér, egy közösséget és életmódot. A muzeális oldtimer alapján sejtjük az elköteleződés tárgyát, a rajongói odaadást és kocsmában uralkodó életszemléletet.

Ez az értékkör a grunge és a retro stílusért kiált: barna, bézs, szürke és fekete színek. Kopott, de masszív fa anyag, piszkos textúrák, szabálytalan elrendezés.

Ezt a logót csak vektorgrafikában jártas, gyakorlott grafikus tudja elkészíteni. Sok esetben elég egy logóötlet a sikerhez, és ha mértani formákból építkezik, vagy tipográfiai kategóriájú, akkor kezdők is könnyebben megbírkóznak vele. Itt viszont a régi autó felületének kialakítása, a szíbálytalan formájú szövegbuborékok megvalósításán sok múlik. A pólóra való kinyomtatás is sok olyan kérdést vethet fel, ami utólagos vektorgrafikai módosításokat igényel, és ez zavarba szokta hozni a kezdőket.