A vizuális hierarchia szerepe szórólapon


Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére

Project Leírás

Mutatjuk Nóra első változát a rendezvényhez készült szórólaphoz, majd a második, tagolt verziót. Érdemes megfigyelni, hogy segíti a tagolás, kontraszt, igazítás és közelség elve az információ befogadásának sorrendjét.

Miért is van szükségünk a vizuális hierarchiára? Alapvetően azért, hogy az olvasó gyorsan tudjon navigálni a szövegben, érzékeltessük a tartalom fontossági sorrendjét. A nézőnek néhány pillantás után képesnek kell lennie arra, hogy azonnal kategorizálni tudja a tartalmat. Ránézésre meg kell tudni állapítani, hogy melyik a legfontosabb elem.

Nóra kiválóan alkalmazta a hierarchia kialakításához szükséges szabályokat és egy rendkívül átlátható, szépen struktúrált szórólapot alkotott. Általában az elemek elhelyezése és csoportosítása szokott nagy problémát okozni, hiszen rengeteg információt kell elhelyezni egy nagyon szűkre szabott területen. Nóra nagyon ügyesen húzza meg a horizontális és vertikális képzeletbeli tengelyeket és annyi térközt biztosít az egységek között, amellyel egyértelműen elkülöníti az önálló tartalmi blokkokat.

A hierarchikus szinteket finom tipográfiai különbséggekkel is jelzi. A fontcsaládon belüli változatokat (félkövér, dőlt, nagybetűs) és méretbeli kontrasztokat használ, hogy megkülönböztesse a fontossági sorrendet.

Miközben a szemünk gyorsan és könnyen szétválasztja a szöveges elemeket a szórólapon, a vizuális egység semmilyen kárt nem szenved. Tökéletes összhang alakul ki, mindent összetartozónak érzünk. Nos, ilyenkor beszélünk jól kialakított vizuális hierarchiáról.

Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére


Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére
Szórólap a Forgószél válságkezelő központ rendezvényére