Vizuális kapaszkodók - könyvborító műfajban


Könyv címlap tervezése

Project Leírás

Ez egy válságkezelő és tanácsadó cég könyve, amiben egy pszichológus gyakorlati megoldásokat nyújt a krízishelyzetekre. Zoli rendkívül jó képet talált a könyvborítóhoz. Összetetten, látványosan illusztrál: kézzel fogható, praktikus kapaszkodókat várhatunk a könyvtől.

Nagyon sokféle módon asszociáltok a kiútkeresés képi megfogalmazásakor. Zoli könyvborítója azért tetszett meg különösen, mert többrétegű, komplex jelképrendszerrel dolgozik. Az első dolog, amit látunk, az maga a lépcső, a felemelkedés, a szellemi törekvés jelképe. Haladási irányt jelöl, útmutatóként értelmezhető, a valahová eljutás élményét adja.

A második szembeötlő jel pedig a korlát. A feljutáshoz szükséges segítséget emeli ki, a kapaszkodást jelképezi, és azt a mankót, amire támaszkodhatunk. Segít, hogy a meredek lépcsősoron végig bírjunk menni, ne essünk el, vagy csússzunk vissza. A piros markolat egy kacskaringós útvonalhoz hasonlít, ami egy újabb finom vizuális jel az útkeresésről.

A környezet vészjósló hideg szürke árnyalataiból kiugrik a vörös szín, szép kontrasztot és figyelemfelkeltő hatást ér el vele a kép.

Zoli ügyesen használja ki a kép adottságait. Egy kis kontrasztnövelés jót tenne az alcím esetében, vastagabb betűtípust, vagy pici árnyékot használni, de a finomhangolástól eltekintve nagyon eredeti megoldás.

Könyvorító tervezés pszichológiai témában-Webdesign Workshop- hallgatói munkák