Vizuális komponálás egy szórólapon


Szórólap tervezési feladat


Kovács Renátától kaptuk ezt a remekbe szabott szórólapot. Esztétikus, áttekinthető, harmonikus és jó stílusú megoldását érdemes tüzetesen megfigyelni és boncolgatni az alkalmazott kiadványszerkesztési eszközöket.

A tipográfia nem csak információt ad át, hanem hangsúlyos építőelemként egységes arculatot ad a szórólapnak. Figyeljétek meg milyen ügyesen bánik a fontok keverésével Renáta. Egy talpas és egy talpatlan fontot szerepeltet és pontos arányérzékkel játszik a betűváltozatokkal és annak méreteivel.

A szövegcsoportok vizuális tagolása segíti a gyors értelmezést, a színek a megfelelő helyen emelnek ki és megkönnyítik az eligazodást, miközben harmóniában maradnak egymással. A színek izgalmas kontrasztot és megvilágítást nyújtanak a sötét hátterén.

Milyen érdekes, hogy az illusztráció úgy kerül a fókuszba, hogy a bal alsó sarokban kap helyet. Külön dicséretes, hogy egy egyszerű fehér folttal teszi reflektorfénybe a grafikai elemet és ezzel egy erős fény-élményünk keletkezik. A teljes szórólapot plasztikussá, a főszereplőt megvilágítottá és az összhatást pedig drámaivá alakítja.