Vizuális lényegkiemelés


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Egy kép két megoldással. Van-e különbség a kifejezőerőbe és melyik verzió képes jobban közvetíteni az üzenetet?Nehéz eldönteni, hogy Olgi két megoldása közül melyik a jobb. De nem is kell választanunk, csak megfigyeljük, hogy milyen kifejezőeszközöket használt hallgatónk és ki-ki döntse el, hogy melyik hatott rá jobban. Szerintünk mindkettő rendelkezik a megfelelő intellektuális erővel és érzelmi töltettel.Azért szeretjük az árnyékos megoldást, mert a jó design-nak van egy alapszabálya: nem kell a szájbarágás.
A néző figyelmét jobban leköti, ha valamit meg kell fejteni, és fel kell ismerni az összefüggéseket. Ez a poszter nem tolja az arcunba a szárnyakat, mégis képes mélyebb jelentést létrehozni. Az árnyékban maradó, képzelt szárnyaknak erős és kicsit baljósabb asszociatív erejük van.
Ezen a poszteren külön szeretjük a szöveg olvashatóságát. Alapvetően az nehezíti meg az olvashatóságot, hogy a színe neonos pink és csupa nagy betűvel van írva különleges karaktererekkel. Azonban a betű nagysága, fokozata, a betű- és sortávolságok megfeleleőek, ezért nem zavaró egyik körülmény sem.

Azért szeretjük a rajzolt szárnyat, mert a jó design-nak van egy másik alapszabálya: néha kell a szájbarágás. Ha ugyanazt az információt több formában, vizuálisan és szöveggel is közöljük, akkor mélyebbé, sokoldalúbbá tehetjük a megértést. Az odarajzolt szárnyaknak vidámabb és pozitívabb a kicsengése, sokkal erősebben üzeni a saját elhatározások szerepét.
Ezen a változaton a szöveg, kép és a grafika kölcsönhatásba kerül egymással. A bal oldalra is került egy markáns elem, jól kiegyensúlyozzák egymást az alkotóelemek és összefogják az egészet. A szöveg jobban hozza a "graffitis" élményt, de egy kicsit ritkítani kellene a betűközön, mert nagyon egymásra tolulnak a betűk, ami zavarhatja az olvasást.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák