Vizuális történetmesélés motivációs poszteren


Motivációs poszter készítése idézethez

Project Leírás

Két kép ugyanazzal az idézettel. Azért tesszük egymás mellé őket, mert közös tulajdonságuk a vizuális történetmesélés

Nem konkrét szimbólumok alapján hatnak ezek a fotók, hanem a sztorijukkal. A képeknek hősei vannak, főszereplőik. Egy kislány és egy nő áll a középpontban, a történet róluk szól. A fekete-fehér színvilág és a mesterkéletlen mozdulatok hitelességet sugallnak. Nem megcsinált és beállítottak a jelenetek, hanem egy pillanatot ragadnak meg. Az előtte és utána történéseit a nézőre bízza a fotós.

Különösen a bőrönddel távozó női alak esetében érezzük a konfliktus jelentét, a kislány esetében inkább a szárnybontogatás és az öröm pillanatának van jelentősége. Mind a két fotó tipizálható szerepekkel dolgozik. A lázadó nő és az ártatlan és felfedező gyermek archetípusait látjuk, ezek a karakterek már önmagukban emlékekek és érzelemek sokaságát hívják elő.

Egy kép akkor lesz emlékezetes, ha képes a nézőben pozitív vagy negatív érzelmeket felidézni. Maradandó emlékeket nyújt, ha különleges, egyedi pillanatot látunk. A két fotó közül a női drámában a döntés pillanatát érezzük, a kislány esetében pedig az első elolvasott szó feletti boldogság pillanatát. Mind a két kép kellően egyszerű és elég érdekes, hogy továbbmeséljük a történetet.

A második kép ködös, füstös üres tere egy kicsit erőteljesebben hat az érzelmekre, mert általában véve igaz, hogy az érzékek bevonásával még plasztikusabbá válik a narratíva. A helyszín is elég titokzatos, a jelenet pedig kifejezetten filmszerű.

Nagyon jó képeket válaszott Denisa az idézethez, és milyen érdekes két történetet mesél el ugyanazzal az idézettel.

Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Motivációs poszter készítése  idézethez - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák