Vonal és kör egy könyvborítón


Project Leírás

Könnyen előfordul, hogy könyvborító esetében a szerző vagy a kiadó ragaszkodik valamilyen koncepcióhoz, mondjuk, hogy képelemek, fotók nélkül kell tervezni. Sok esetben a nyomdai költségek miatt kell a grafikai tervet korlátok között tartani.

Erika ötletesen oldotta meg a kihívást. Mivel nem lehetett figuratív illusztrációt, fotót használni egy labirintusos grafikát választott a könyvborítóra. A körök és a vonalak játékával operál kompozíció. A labirintus vonalai húzóerőt képeznek, szinte beszippantják a nézőt a kör középpontjába.

A spirálos vonal egyidejűleg biztosít egy kifelé és befelé irányú mozgást. Vezetik a tekintetet, és az egész teret bejárja a szemünk, ha ránézünk. A vonalak kapcsolatot teremtenek a középen elhelyezkedő körrel, egy rendszer alakul ki a kompozíción.

A könyvborító dinamikáját nem csak a labirintus vonalak mozgása adja. A háttérminta csendesen rásegít erre, figyeljétek meg, hogy az egymást metsző halvány körök rendszere milyen ügyesen támogatja az összhatást. Sokkal üresebbnek, élettelenebbnek éreznénk a látványt, ha nem lenne ott ez a látszólag jelentéktelen motívum.

Erika egy kis fényjelenséggel is érzékeltette a mélységet. A középpontban lévő kör néhány árnyalattal világosabb és egy puha külső fény veszi körül. Az elhomályosodott folt így kapott egy kis világító erőt, ami tovább emeli a Photoshop munka értékét.

Könyvorító tervezés grafikus elemekkel-Webdesign Workshop- hallgatói munkák