Web6 Webdesign-saját márkás honlap


Saját arculat és honlap

Project Leírás

Czeglédi Kata a duotone hatás mellett döntött saját márkás honlapjának megalkotásakor. A Web6 Webdesign egy erős kéttónusú hero image alkalmazásával nyitja az oldalt, ami egy beúszó szövegeffekttel válik még mutatósabbá.

Webdesign témában sem könnyű olyan tevékenységhez illeszkedő kezdő képet kiválasztani, ami gyorsan és látványosan kifejezi a vállalkozás lényegét, miközben újszerűen és izgalmasan mutatja meg a végtelenségig ismételt szimbólumokat.A hero image használata mindenképpen jó ötlet volt Katától, és a duotone használatával pedig egyedivé, érdekessé tette az első benyomást.

A két kontrasztos szín alkalmazása rengeteg kreatív potenciált rejt magában. Egy egyszerű háttérkép azonnal vizuális érdeklődést vált ki és feltűnővé válik a duotone hatástól. A színek kivonása és a csökkentett színösszetétel rejtélyessé teszi a képet. Kicsit meg kell fejteni, ezért jó néhány másodpercre ott ragad a tekintet, hogy a néző feldolgozza a látottakat. Ugyanakkor az összhatás vonzó, szemet gyönyörködtető és figyelemfelhívó, nem is beszélve a hangulatteremtő erejéről. Nem véletlen, hogy hosszan elnyúló, megunhatatlan trenddé vált az elmúlt években.

Saját márkás arculat és honlap: Web6 Webdesign. Designer: Czeglédi Kata- hallgatói munkák
Saját márkás arculat és honlap: Web6 Webdesign. Designer: Czeglédi Kata- hallgatói munkák
Ez az erőteljes vizuális eszköz azonban csapdákat is rejt magában. Igazi fejtörést tud okozni egy gomb, vagy a szövegblokk háttere, mert sokszor be kell hívni egy harmadik-negyedik színt is a duotone mellé. Egy színekre összpontosító honlapon igazi kihívás tud lenni a harmónia megteremtése és egységesítése. Kata például ügyesen oldotta meg a folyamatábrát, ahol nagyon szépen rímelnek a színek és harmonikusnak érezzük a kifinomult és részletgazdag illusztrációkat.

A Web6 jól egyensúlyoz az árnyalatokkal, háttérmintákkal és effektekkel. Külön kiemeljük az alkotóelemek mikróanimációit. Kata egyébként is mesterfokon bánik az animációkkal, ezt a portfólió anyagában is megnézhetitek, látogassatok el a Web6 weboldalra. A beúszó, megmozduló honlap-komponensek sokat hozzátesznek a böngészési élményhez.Az elegáns Raleway fontcsaláddal készültek a menü, a főcímek és nagyobb feliratok szövegei. A tartalomblokkokhoz egy szép talpatlan betűtípust használ a honlap a Montserrat családból. Ezekhez az elegáns fontkészletekhez kérdés nem lehet a fehér szín használata a címoldal kéttónusú hátterén. A láblécen is kellemesen-sejtelmesen ismétlődik a dutone hatás.

A további oldalakon és tartalmaknál még el lehet gondolkodni a színátmenetek sokoldalú felhasználásán. A kezdőoldalon túl Kata az információ átadására koncentrál, azonban a kommunáción kívül nem hagyott elég teret az eszközben rejlő lehetőségeknek. Az indító oldalon szépen kidolgozott részletek megvalósítását még várjuk tőle a többi oldalon is.

Saját márkás arculat és honlap: Web6 Webdesign. Designer: Czeglédi Kata- hallgatói munkák