A Webdesign tervezése iteratív folyamat


Címoldalterv kozmetikai témában

Project Leírás

A tervezés során az elején sokszor érezzük, hogy káosz alakul ki a fejünkben. A dolgok zavarosak lesznek, túl sok ötlet vetődik fel, de ez nem baj, sőt, át is kell élni a feladat összetettségét, hogy aztán szépen letisztulhasson a weboldalterv.

Valami ehhez hasonlót látunk Karolin munkáján a tiniknek szóló weboldaltervén. Számtalan ötletet vonultatott fel, kreatív részletek sokaságát gyúrta össze a látványban. Ugyanakkor sok részlet kidolgozatlanul maradt. Nem hibátlan a fejléc, a menü, nincs logó. Első ránézésre szét is esik egy kicsit.

Létezik egy elmélet, miszerint addig kell növelni az ötletek mennyiségét, míg ki nem alakul ez a bizonyos káosz. Aztán el kell kezdeni játszani ezzel a komplex masszával: rendezni, csoportosítani, elvenni, hozzátenni, változtatni. Ezen az úton haladva letisztul majd a struktúra.

Karolin tervében is úgy érezzük, hogy kritikusan sok a kreatív összetevő, de még nem tudott rendet vágni köztük. Viszont pont egy ilyen alapot lehet jól egyszerűsíteni.

Az élénk színeket helyénvalónak találjuk, és örülünk, hogy konzekvensen végig viszi Karolin a látványon, mert ez összefogja és egységessé teszi a vizuális világot. Meghökkentő és erős hangulatot árasztanak az alkotóelemek, merész és formabontó képi világgal találkozunk.

Minden mozog és áramlik, alig akad nyugvó pont. Ez a vibráló, pezsgő hangulat nagyon jó ötletnek látszik egy tiniknek szóló weboldalon. Az abszurditás, a különcködés sem rossz irány tinédzser célközönség esetében.

Szeretjük a fontcsaládod, amit Karolin használ a címekhez, egy az egyben maradhat és jó ötlet a csobbanó vízcseppek motívuma is. A lead image nagyon karakteres, erőteljes, mi elgondolkodnánk az arányain.

Abban egyetérthetünk, hogy ez a weboldal nem elfelejthető, és semmiképpen nem unalmas. Az alkotórészek helyes finomítása és illesztése még hátra van, de mi már látjuk magunk előtt a kialakuló szerkezetet.

Tinikozmetikumok címoldalterve - Webdesign Workshop- hallgatói munkák