Webdizájn moodboard


Moodboard készítése női és férfi célközönségnek

Project Leírás

Alkalomadtán olyan hangulati táblákat is kapunk hallgatóinktól, amelyek beillenek egy komplett weboldaltervnek. A moodboard műfaj kötöttségektől mentes, szabadon választhatjuk meg a formát.

Sophie olyan két moodboard-dal lepett meg minket, ami a közelít egy honlap címoldal tervezéséhez. Női és férfi változatban is elkészítette a hangulati tábláit Wine&Café témában, de mindkettő felvillantotta a menüsor lehetőségeket, az aktív menüpont színét, logóterveket, mottót. Nem csak szín- és képanyagot válogatott össze, de ízelítőt kapunk tipográfiáról, termékoldalról, ikonokról, háttér megoldásokból.

Nagyon szépen kidolgozottak ezek a hangulattáblák, részletgazdagon megtervezett látvánnyal. Az ilyen típusú összetett moodboard-ok rendkívül jól kommunikálják az elképzelt webhely sajátosságait, mert olyan elemcsoportokat mutat be, amelyek a tényleges felhasználói felületekhez hasonlítanak.

A hangulati tábla azonban egy nagyon kötetlen műfaj, nincs semmiféle kőbe vésett szabály a formáját illetően. Az egészen vad kollázs ötletbörzétől a precízen rendezett projektvázlatig, bármi jól működhet.

Egy webdizájn hangulattáblán bemutathatunk olyan elemeket is, mint például a gombok, ikonok, fejlécek és kiemelt tartalmak mintái. A szavak, mottók, rövid jelzők is hatékony eszközök egy moodboard-on a vizuális jelleg magyarázatához, segíthet tisztázni minden olyan részletet, amit a képek esetleg nem tudnak közvetíteni.

Sophie munkája egy projekt remek kiindulópontja is lehet, mely túlmutat az inspirálódás szakaszán és egy konkrét, első vázlatként működik.

Moodboard készítése női és férfi célközönségnek - hallgatói munkák