Weboldaltervek kozmetikai témában


Címoldalterv kozmetikai témában

Project Leírás

Két olyan weboldaltervet mutatunk be nektek, amely a szépségiparhoz kapcsolódik és kifejezetten fiatal célközönséghez szól.

Tinikozmetikumok esetén a vizuális tervezésekor a szemünk előtt kell lebegnie a célközönségnek és az arcok megjelenítése fontos szerepet kap a kommunikációban.

Andi két weboldaltervet készített, és figyeljétek meg, hogy a tartalom teljesen megegyezik, csak a fotók és a színek változnak a különböző verziókon. Azonnal látjuk, hogy melyik készült a tinédzser korosztálynak és melyik címoldal szól inkább a fiatal felnőtt női célközönséghez.

A két vezető kép és a színpaletta alapján nem nehéz tehát beazonosítani a célzott korosztály. A lány nyalókával a kezében felidézi a kicsit szemtelen és idétlen kamaszlányos viselkedést, és a rózsaszín+türkiz+lila kombináció is sokkal testhezállóbb ehhez a korosztályhoz.

A gombok erőteljes háttérszínt kaptak, a " Kell nekem" gombfelirat telitalálat. A tinikre sokszor jellemző az azonnaliság, ezért jó ötlet, hogy frappáns, egyedi szövegeket, feltűnő gombokat alkalmazunk a honlapon.

A fiatal felnőtt célközönség esetében a vezető képen szereplő nő inkább a modelles, celebes stílust képviseli és egy pasztelles, visszafogottabb színpalettával dolgozik. Azt nem állítjuk, hogy egy tinilány nem vonzódik ehhez a világhoz is, azonban valószínűleg sokkal otthonosabban érzi magát böngészőként egy olyan honlapon, ahol ő a főszereplő.

Címoldalterv kozmetikai témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák
Címoldalterv kozmetikai témában - Starvonal Webdesign Tanfolyam- hallgatói munkák