Ezek a hallgatói munkák a Kreatív Webdesign Tanfolyam online webdesign tanfolyamain születtek a kiadott gyakorlati feladatok megoldásaiként. A legtöbb esetben nincs mögöttük igazi márka, élő projekt, és valódi ügyfél. Mivel az egyetlen cél a gyakorlás volt, a felhasznált képi és grafikai elemek jogtisztaságát a tanfolyam munkatársai nem ellenőrzik. Az alábbiakban a munka típusára, a kiadott feladatra és a beküldő hallgatóra tudsz szűrni.

Felhasználónevek listája vesszővel elválasztva.
Grafikus önéletrajz készítése Photoshop-ban

A kreatív önéletrajz sokkal több annál, mint információk csinos összegyűjtése és elrendezése egy oldalon. Többletjelentést is hordoz, árulkodik a személyiségünkről, így extra értékeket tudunk becsempészni a CV-be. A megjelenés tudatos vizuális tervezését hallgatónk profin elsajátította a tanfolyamon.

Ebben a feladatban a hallgatóknak csak geommetriai formák és szövegek felhasználásával szabad alkotniuk, hiszen a gyakorlatban is kötöttség, feltétel jelenik meg a feladat kiírásában.

Névjegykártya újratervezési feladat - Művészeti iparágban

Végtelenül egyszerű alakzatokkal is hatásosan lehet kommunikálni és különösebb bonyolítás nélkül is lehet vizuálisan összetett üzenet megfogalmazni. És nagyon rendben van, ha egy kortárs grafikus mindezt meg is mutatja a névjegykártyáján.

Motivációs poszter készítése idézethez

Még egy rendkívül jó példa arra, hogy a megfelelő kép nem csupán önmagáért beszél és kibővíti az idézet jelentésterjedelmét, hanem finom megkülönböztetésekkel kiemeli, hangsúlyozza a mondanivalót.

Motivációs poszter készítése idézethez

A motivációs poszterek egy olyan változatát készítette el hallgatónk, amelyen átéljük Coco Chanel világát és úgy gyönyörködünk benne, hogy közben elénk tárul a szerző gondolatainak árnyalt jelentése, inspiráló üzenetének valódi tartalma.

Motivációs poszter készítése irodalmi idézethez

Elkerülhetetlen a figyelemfelkeltő és színvonalas illusztrációk használata ahhoz, hogy a tartalom érhetővé, gyorsan feldolgozhatóvá váljon webes környezetben. Erről tanulunk az UX modul leckében.

Arculati elemek tervezése a Fekete Lyuk nevű éjjeli szórakozóhelynek

Azok a logók, amelyek egyértelműen jelzik a terméket vagy szolgáltatást, a fogyasztók sokkal könnyebben dolgozzák fel vizuálisan, és ezáltal erősebb benyomásokat váltanak ki a hitelességről. Azonban ez nem zárja ki azt, hogy a design egy nagyon stilizált, végletekig elvonatkoztatott formára épüljön.

Plakát készítése Photoshop-ban

A közönség vizuálisan túlterhelt, ezért plakátműfajban az adott információ tudatosítására, az üzenet továbbítására nem sok idő jut. Néhány fontos szabály betartásával emlékezetes és figyelemfelkeltő kompozíciókat tervezhetünk.

Arculati elemek tervezése a Fekete Lyuk nevű éjjeli szórakozóhelynek

A megjegyezhető arculat kialakítását gyakoroljuk az egyik UX feladatban, ahol egy vizuálisan meglehetősen nehezen kommunikálható márkához kell ötletesen névjegykártyát és bannert készíteni.

Motivációs poszter készítése idézethez

Ha jól választunk vizuális hátteret az idézethez, akkor már nem is kell fondorlatos trükköket alkalmaznunk a szöveg elhelyezésekor és a tipográfia kiválasztásakor. Jó példa erre Andi posztere, amelyen a remek fotó kínálta magát az idézethez.

Motivációs poszter készítése irodalmi idézethez

Egy irodalmi megfogalmazású gondolat izgalmas és különleges képi tolmácsolását láthatjuk ezen a motivációs poszteren jól fogyasztható, design-os formában.

Hallgatói saját projekt - fotós logótervezés

Ahhoz, hogy egy fotós sikeressé váljon nyilvánvalóan elsősorban tehetségre van szüksége, de ha valóban ki akar tűnni a mezőnyből, akkor arculatra és márkaépítésre is szüksége lesz

Szórólap tervezése

Úgy kell egy lényegre összpontosító, jól érhető vizuális üzenetet megfogalmazni szórólap műfajban, ahogyan hallgatónk tette fitnesz témában ezen a nyomtatványon.

Moodboard készítése női és férfi célközönségnek

Mindig nagyon izgalmas, amikor a női színekhez párosítunk valamilyen férfias árnyalatot, vagy egy férfias színpalettát bolondítunk meg nőies tónusokkal.

Öndefiníciós moodboard

Nincs műfaji szabály egy öndefiníciós moodboard létrehozásakor. Teljesen egyéni, hogy ki milyen hangulati táblát hoz létre, hogyan fogalmazza meg vizuálisan önmagát.

Címoldalterv kozmetikai témában

A webdesign egyik szépsége, hogy ráérezzünk arra, milyen vizuális nyelven beszél a célközönség és erre kiváló példa Andi két szépen kidolgozott kozmetikai témájú látványterve.

Címoldalterv kozmetikum márkához

Nagyon szép színpalettával dolgozott hallgatónk azon a weboldalterven, melyet a 40-es női célközönségnek készített biokozmetikum témában.

Saját márkás logó - Webthinking

A márkaidentitás kialakításánál megalapozott, átgondolt döntéseket kell hoznunk a betűtípusok, színek, formák, vonalak tekintetében. Csak így lehet hatékonyan és eredményesen üzenetet kommunikálni a céges logóval és arculattal.

Motivációs poszter készítése

Egy erős kompozíció tompa árnyalatokkal, sejtelmes megvilágításban, ahol a főszerep a kreatív sziluetten van.

Blogbejegyzés illusztrálás Photoshop-ban

Az első dolog, amit egy blogbejegyzésből látunk, az a blog vezető képe. A bejegyzés sikeréhez alapvetően hozzájárul a lead image vizuális megjelenése, jelentősége vitán felüli.

Oldalak