Bozóki Viki interjú

Bozóki Viki és Varga Dóra a tanfolyamon találkoztak

Viki legbelül mindig is tudta, hogy neki kreatív területen kell dolgoznia, de az idáig vezető út nála is hosszúra és kanyargósra sikeredett. A tájvédelem és a média világa után fordult a webdesign és a fotózás felé, ráadásul még a világjárvány sem szegte kedvét. A megváltozott körülmények okozta nyomás alatt, csak még komolyabban vette a tanulást és az általa kitűzött célokat. Barátnőjével Dórival közösen vágnak bele a vállalkozásba, mert felismerték, hogy képességeik kiválóan kiegészítik egymást és így a kapacitásuk is megtöbbszöröződik. Ebben az interjúban Bozóki Viki, a Pixel Idea megálmodója meséli el saját történetét.

Híres tipográfiai logók

Híres tipográfiai logók

Ebben a bejegyzésben olyan híres logókat mutatunk be, amelyek tisztán tipográfiai jellegűek. Szerepelnek bennük ismertek, ikonikussá válók is, de olyan példákat is hozunk, amelyek szakmai szemmel érdekesek, de nem feltétlenül ismertek széles körben. Ha érdekel a márkaépítés, akkor izgalmasnak fogod találni a Disney, a NASA, vagy éppen a Desigual logóinak és fonttípusainak történetét.

QR-kódok a webdesign-ban

Mi a QR-kód, és hogyan használd webdesignerként?

Egyre több helyen bukkan fel a QR-kód, és egyre szélesebb körben alkalmazható. A két dimenziós vonalkódot speciális leolvasóval lehet értelmezni, de kevesen tudják, hogyan lehet saját célokra generálni egyet. Nézd meg, mire használható webdesignerként, arculattervezőként, vagy használd kisvállalkozóként, mint alternatív információs forrást.

KATA-s vállalkozás indítása

KATA-s vállalkozás indítása - letölthető nyilatkozatokkal

Szabadúszóként még mindig nagyon sok előnye van a KATA adózási formának. Ebben az írásban mindent megtalálsz, amire szükséged lesz a vállalkozásod elindításához, és az első adminisztrációs lépésekhez. Részletezzük, milyen feltételek szükségesek a KATA-s vállalkozás indításához, milyen fizetési kötelezettségekkel jár, milyen szabályokat kell megismerned és milyen határidőkre kell figyelned.

Grafikus és webdesigner portfólióépítés

Így mutasd be a portfóliódat

Egy ütős portfólió felépítése az egyik legfontosabb fegyver lehet a kezedben kreatív szakemberként, mert ha jól csinálod, nem lesz gondod az ügyfélszerzéssel. A leendő megrendelőd az eddigi munkáid alapján fog reális képet kapni a tehetségedről, a tudásodról és a stílusodról. Ez még akkor is igaz, ha egyébként ajánlás útján jutott el hozzád.

Oldalak