webdesign tanfolyam hallgatói munka

Közhelyek és eredeti megoldások

Nagy mértékben függ magától a szövegtől is, mennyire fognak egyetlen motívum körül forogni a megoldások. Vannak többféleképpen értelmezhető, sokrétű gondolatok, és vannak olyanok, amelyekhez magától értetődő módon választja ki mindenki ugyanazt. A Seneca idézet éppen ez utóbbiak közé tartozik.

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart"

Seneca

Kikerülhetetlen a vitorlás, a tenger és a szél motívuma. Az illusztrációknak, a képeknek mindig van egy felszínes jelentése, egy dokumentarista tartalma. Például egy vitorlás hajó. Mégis minden beküldött kép más és más érzelmi hatást hordoz. Van, aki nyugodtabb statikus tengert és szinte álló hajót hozott, míg másnál vihar dobálta a romantikus stílusban megfestett vitorlást.

A kikerülhetetlen vitorlásBár látszólag ez egy könnyű feladat, valójában nem könnyű olyan posztert készíteni, ahol a kép és a szöveg vizuálisan szerves egységet alkot. Sokszor olyan hatást keltenek az első próbálkozások, mint a hetvenes évekbeli balatoni képeslapok színes feliratai. A titok a különleges, hangulatfestő font-választásban és a jó kompozícióban rejlik.

Persze attól még, hogy valaki a kézenfekvő megoldás mellett dönt, még nem biztos, hogy közhelyes lesz a munkája. Mindenesetre ennél a feladatnál sokszor kérek egy második verziót, amelyben nem szerepelhet a vitorlás motívumként.


Folyamatosan töltjük fel a hallgatói munkák adatbázisát, ahol az egyes kiadott tanfolyami feladatokra is rákereshetsz. Nem fog minden beküldött megoldást tartalmazni, hiszen sok az ismétlődés, és néhány feladat beküldés még kezdetleges eszközökkel készült. Igyekszünk változatosan bemutatni a felbukkanó koncepciókat és a néha hihetetlenül különböző megoldásokat. A Seneca idézethez beérkező hallgatói motivációs plakátokat itt találod a hallgatói munka adatbázisban.


Téged melyik fogott meg a legjobban? Küldd be a saját változatodat a Facebook csoportba, ha van ötleted a vitorlás nélküli verzióhoz


Share this post

Leave a comment

(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.
(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.
(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Bizonyítsd be, hogy nem vagy robot!
3 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.