Célok sorozata a sikerig

Neked vannak céljaid?

Az igazán nagy eredményekhez, a külvilág számára is érzékelhető sikerhez ugyanis nem elég az álmodozás. Egy kanapén tervezgetve soha nem lehet a valódi helyzeteket átérezni. Vagy túlságosan rózsaszínűre festjük a képet, vagy csak a buktatókra koncentrálunk. Az egyik esetben csak ábrándozol és megpróbálod "bevonzani" a kívánt változást, a másik esetben viszont csak szorongsz és nem mered megtenni az első lépéseket.
 

Álmok és célokSokan érkeznek a felnőtt oktatási tanfolyamokra valamilyen megtorpanás vagy válsághelyzet miatt. Nem tudják, vagy nem akarják ugyanott folytatni a megkezdett karrierjüket. Tipikus élethelyzet, amikor független felnőttből anya, vagy apa leszel. Teljesen átrendeződnek a prioritások, és egy új személyiség bontakozik ki a semmiből. A legtöbb kisgyerekes anyuka el sem tudja képzelni, hogy ugyanazon a fordulatszámon folytassa, mint a baba érkezése előtt. Ugyanakkor az is ijesztően hangzik, hogy teljesen feladd az addigi munkádat.

Egy másik gyakori jelenség, amikor a negyvenes évek környékén sokall be valaki. A kiégéstől nem véd meg egy nagy presztízsű állás, vagy a magas fizetés. Állandósul a fáradékonyság, az ingerlékenység és az ember úgy érzi, hogy minden feladat pontosan egyforma. Nem könnyű az ilyen arany-kalitkából önként kilépni, hiszen mindenki azt szajkózza, másnak mennyivel rosszabb.

Hiányérzet

1 Ha csak annyit érzel, hogy nem vagy jó helyen, nem vagy maradéktalanul boldog, az még kevés lesz az érdemi változtatáshoz. Elemezned kell, miből származnak a rossz érzések. Mi hiányzik a jelenlegi munkádból, mi keserít el, mit utálsz a legjobban? Nem mindegy, hogy a feladatok összetételével vagy elégedetlen, vagy a terhelésből van eleged. Az is előfordul, hogy ami két-három éve tökéletesen kielégített már nem jelent kihívást. Nem a munkakörrel, vagy a kollégákkal van baj, hanem kinőtted a jelenlegi feladatokat.

Külső korlátok

2 Azon is érdemes elgondolkodni, hogy egy hasonló cég, hasonló munkakörében mitől éreznéd jobban magad. A nehézségek egy része az iparág jellemzőiből fakad. Egy építőipari cégnél esetenként a projekt területén irodai konténerben kell dolgozni. Sok probléma a cég típusából következik. Hiába mész el egy másik multihoz, ott is hasonló jelenségeket fogsz tapasztalni. Minden egyes munkakörnek meg vannak a maga korlátai. Egy vezető sehol nem fogja megúszni a konfliktusokat és a döntéshelyzeteket.

Önismeret

3 Ha a külső tényezőkkel tisztában vagy, akkor saját magadon kell folytatnod a vizsgálódást. Ismerned kell azokat a képességeidet, amelyek kiemelkedőek. Mit használsz ezekből a munkád során? Vannak-e olyan feladataid, amelyek kívül esnek a komfort zónádon? Milyen feladatok hoznak izgalomba? Mi az, amivel ki lehet kergetni a világból? Össze tudod egyeztetni a munkádat a család igényeivel? Tudod kezelni a munkáddal járó stressz-helyzeteket és konfliktusokat? Van szabadidőd?Ha sikerült ezeket a kérdéseket tisztáznod, akkor sokkal könnyebben fogsz célokat állítani magad elé. Az önismereten alapuló, jó célkitűzés már fél siker. A Kreatív Webdesign Tanfolyam eddigi hallgatói sok különféle céllal érkeztek. Minél nagyobb önismerettel, minél konkrétabb céllal kezdett bele valaki a tanulásba annál nagyobb volt a sikerélmény. Összeszedtem néhány tipikusnak mondható hallgatói célt. Ha magadra ismersz, akkor nagy valószínűséggel a javasolt tanfolyam közelebb visz majd a célodhoz.

Valami hiányzikÚgy érzed, hogy mélyen a képességeid alatti feladatokat kapsz. Nem találod a helyed. Kicsit unatkozol a munkakörödben, már rutinossá váltál valamiben. Szívesen kipróbálnád magad egy új helyzetben, egy új társaságban. Nem bánnád, ha kreatívabb, színesebb, kevésbé monoton feladataid is lennének. Nyitott vagy az új élményekre, de még messze vagy az első konkrét lépésektől. Ez az útkeresés, az ébredezés fázisa. Sokszor felidézel valamilyen fiatalkori élményt, hobbit, amivel nagyon szerettél foglalkozni, de racionális okokból más pályán kötöttél ki.

Webdesign Workshop

Önismeret, kreatív gyakorlati feladatok, sokféle témakör. A szövegírástól a grafikai tervezésen át minden területbe belekóstolhatsz.

3 hónap

Kézműves vagyokVan egy kézműves hobbid, ami sokkal nagyobb örömet okoz, mint a pénzkereső szakmád. Munka mellett, szabadidődben készíted a termékeket, és a Meskán egész nagy az érdeklődés irántuk. Kacérkodsz egy saját vállalkozás gondolatával, de még félsz belevágni. Első lépésként szeretnél egy saját honlapot, de nincs lehetőséged egy drága szakember megfizetésére. Ráadásul érdekel is a dolog, sok konkrét elképzelésed van, szívesen készítenéd saját magad. Megpróbálod mederbe terelni a kreatív energiáidat.

Webdesign Workshop + Felhasználói élmény tervezés

Termékfejlesztés, online marketing, honlaptervezési alapfogalmak. A feladatok alapján a tanfolyam végére konkrét oldaltervekkel fogsz rendelkezni.

6 hónap

Művész vagyokA művészi karrieredet szeretnéd egy saját készítésű honlappal és hirdetési anyagokkal megtámogatni. Nem akarsz profi honlapkészítővé válni, de inkább időt, mint pénzt szeretnél szánni a saját honlapodra. A honlap gyakorlatilag csak a portfólió új darabjaival frissül majd. Grafikusok, fotósok, festők, szobrászok, textil-, üveg- és iparművészek tipikus dilemmája a művészi színvonalú honlap.

Webdesign Workshop

Tervezés minden fontos szempont szerint, a honlapra vonatkozó kreatív gyakorlati feladatok, saját logó ötletek.

3 hónap

Saját kisvállalkozásom vanMindig eggyel kevesebb alkalmazottad van, mint, ami a munkához kellene. Bár kritikusak az informatikai és a honlappal kapcsolatos ismeretek, nincs egy teljes állású informatikusra, online marketing szakértőre szükséged. Kénytelen vagy magad írni a hírlevél kampányaidat, és a honlappal kapcsolatos minden változtatást is házon belül tervezed megoldani. Az online marketing erőteljes hatással van a tevékenységedre, de bizonytalan vagy a gyakorlati részlet-kérdésekben. A tevékenységed szempontjából kritikus siker-faktor lehet a honlap, ezért érdemes integrált, sokrétű tudást szerezned, mert megtérül.

Startvonal Webdesigner Tanfolyam

Mivel hosszú távon, rendszer szinten szeretnéd a honlapot, a tartalmakat és az online marketing tevékenységeket összehangolni mélyebb tudásra lesz szükséged.

12 hónap

Kommunikációs munkatárs szeretnék lenniA munkaerőpiacon eladható tartalom gyártó, kreatív írás, képfeldolgozási ismeretekre szeretnél szert tenni. Érdekel, hogyan kell a honlapokon, az online marketing felületeken és a közösségi oldalakon megjelenő tartalmakat és kampányokat összehangolni. Tudni szeretnéd, hogyan kell keresőbarát tartalmakat írni. A munkaköröd része lett, hogy a cég blogbejegyzéseit, Facebook oldalát felépítsd és menedzseld. Tipikus gyerek mellett is végezhető tevékenység, mert rövidebb időintervallumokba is belefér, nap közben megszakítható.

Minőségi honlaptartalom

Tartalomrendszerek, keresőoptimalizálás, kreatív írás, online marketing, digitális képek, képszerkesztői ismeretek.

3 hónap

Blogger vagyokMár gyerekként is írtál naplót, és rengeteget olvastál. Most saját magazint vagy blogot tervezel, vagy éppen már írod is a soron következő bejegyzést. Lételemed az írás, vonzódsz a képekhez és szeretnéd, ha minél népszerűbb lennél. Kacérkodsz a gondolattal, hogy majd egyszer ebből a tevékenységből élj meg. Megfordult a fejedben egy regény terve is. A képek és a zene iránt is fogékony vagy. Ha a blogod a divattal, lakberendezéssel vagy képzőművészettel foglalkozik, akkor a digitális képekkel kapcsolatos kérdések is foglalkoztatnak. Nézd meg a Startvonal Webdesign Tanfolyam alatt létrejött online magazint, az Arlette-et.

Minőségi honlaptartalom

Photoshop Alapozó

A tartalomrendszerek tudatos építése mellett a képszerkesztői gondolkodás, a képekkel kapcsolatos jogi tudnivalók és a digitális képszerkesztéssel kapcsolatos alapvető tudnivalók.

6 hónap

Webdesigner karriert szeretnék egy cégnélAz egyetemnél hatékonyabb módon, rövidebb idő alatt szeretnél tanulni és piacképes tudást szerezni. Érdekel a téma, és néhány feladatot már önállóan meg is oldottál. Eddig autodidakta módon tanultál, de szeretnéd rendszerezni a tudásod, és jól jönne valaki, akitől kérdezni is lehet. Bizonytalan vagy, még kételkedsz a tehetségedben. Már megfogalmaztad magadban, hogy szakmát szeretnél váltani. Front-end programozó, sitebuilder, webdesigner vagy profi tartalomrendszer felelős is lehetsz ezzel a tananyaggal.

Startvonal Webdesigner Tanfolyam

Projektkezelés, együttműködés más szakterületekkel, szakosodás és karrier kérdések a piacképes szaktudás mellett.

12 hónap

Szabadúszó webdesigner leszekNem akarsz alkalmazott lenni. Nehezen viseled a kötöttséget, mindennél nagyobbra értékeled a szabadságot. A monoton, ismétlődő munkák fárasztanak, szükséged van a mindennapi kreatív, változatos feladatokra. Az alkalmazott folyton alkalmazkodik, de te saját magad szeretnéd megválasztani a projektjeidet, a munkamódszereidet és a munkatársaidat. Nézd meg Szabó Zoltán webdesigner oldalát, amely a Startvonal Webdesign Tanfolyam alatt született meg.

Startvonal Webdesigner Tanfolyam

Projektkezelés, együttműködés más szakterületekkel, szakosodás és karrier kérdések a piacképes szaktudás mellett.

12 hónap

Start-up ötletem vanVan egy ötleted. Kellene hozzá egy európai szintű website. Nincs sok pénzed, de annál nagyobb a lelkesedésed. Az első időkben még titokban tartod az ötleted, de később rájössz, hogy szükséged volna csapattársakra, akik pont ugyanennyire hisznek az ötletedben. Profi tervezés, eredeti webdesign és összeszedett online marketing stratégia kell, mert nem szeretnél az ország határokon belül megállni. Ráadásul a későbbi befektetőket is le kell nyűgöznöd majd. Vess egy pillantást az egyik tavalyi, már publikus start-up ötlet megvalósítására.

Webdesign Workshop + Felhasználói élmény tervezés

Start-up ötlet kidolgozása, online marketing stratégia, segítség a prototípus elkészítéséhez, termékfejlesztés

6 hónap

Share this post

Leave a comment

(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.
(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.
(If you're a human, don't change the following field)
Keresztnév.

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Bizonyítsd be, hogy nem vagy robot!
8 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.